JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Karanteneregler for skole- og barnehageansatte:

Redsel for smitte på jobben og sinne mot begrensninger på fritiden: – Du kan ikke holde avstand når du skal trøste et barn

- Karantenen  begynner å bli ekstremt utvannet, sier leder Mette Nord i Fagforbundet – LOs største forbund.

- Karantenen begynner å bli ekstremt utvannet, sier leder Mette Nord i Fagforbundet – LOs største forbund.

Werner Juvik

Karantenereglene for skole- og barnehageansatte opprører Fagforbundet. At ansatte kan gå på jobb som vanlig, men være i karantene i fritiden, er ulogisk.

2022010509421220220106082358

knut.nygaard@fagbladet.no

– Vi har fått svært sterke reaksjoner på regjeringas nye smittevernregler fra våre medlemmer i barnehage, SFO og skole, sier Fagforbundets leder, Mette Nord til forbundets egne hjemmesider.

Fagforbundet har om lag 50.000 medlemmer som jobber i barnehage, SFO og skole.

– Fagforbundet mener de nye smittevernreglene er uheldige og mener de ansatte i barnehage og skole bør ha de samme karantenereglene som befolkninga for øvrig, sier Nord og fortsetter:

– Våre medlemmer i oppvekstsektoren er bekymret for at de blir sterkt utsatt for smittefare, og de er redde for at de selv skal bli smittet og risikere å smitte egen familie. De ansatte i barnehage, SFO og skole har lite smittevernutstyr og er så tett på barna at det vil være vanskelig å unngå å bli smittet. Dessuten har de i lang tid hatt en svært stor arbeidsbelastning, noe som kan bli ytterligere forverret som følge av mer smitte i samfunnet, sier lederen av Fagforbundet.

– Ansatte i offentlig sektor har sikret samfunn og innbyggere

Redsel og sinne

Det er fortsatt redsel for smitte på jobben og sinne mot begrensninger på fritiden, skriver Dagsavisen.

– Jeg får ikke logikken til å stemme. Har man blitt utsatt for smitte fra nærkontakter, kan man altså gå på jobb, hente barna sine i barnehage og kjøre kollektivt til jobben, men må ellers holde seg hjemme i fritidskarantene. Da begynner karantenen å bli ekstremt utvannet, sier leder Mette Nord i Fagforbundet – LOs største forbund.

– Jeg er bekymret for medlemmene, sier Mette Nord

Hun peker på at man i helsevesenet kan bruke smittevernutstyr, men det kan man ikke i oppvekstsektoren.

– Du må tørke tårer, tørke snørr, skifte bleier og ta unger på fanget. Du kan ikke holde avstand når du skal trøste et barn, sier Nord til Dagsavisen.

Her forsvarer ministeren at skole- og barnehageansatte må i fritidskarantene etter jobb

Bred kritikk

Dermed slutter Fagforbundet seg til kritikken som har haglet fra flere hold, blant annet Utdanningsforbundet og Skolenes landsforbund.

Kunnskapsminister Tonje Brenna har tidligere sagt til NTB at hun forstår at mange er skremt og føler at de står i en krevende situasjon, og at de er bekymret for smitte.

Hun viser til entydige råd fra FHI og Helsedirektoratet om at reglene er forsvarlige og sier situasjonen vil bli bedre når flere blir vaksinert med dose tre.

Samtidig gir Mette Nord klar beskjed til kommunene:

– Sørg for at de ansatte i barnehage, skole og SFO blir prioritert og får tatt boosterdosen så raskt som mulig. De er viktige for oss, for barna og ungdommen vår, og de må gis den beskyttelsen som vaksinen og boosterdosen gir, sier Nord.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy