JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny tiltale etter Nav-drapet i Bergen – åpner for forvaringsstraff

Hanna Skotheim

Statsadvokaten har tatt ut ny tiltale mot en mann på 40 år er tiltalt for å ha drept en Nav-ansatt i Bergen i september 2021 og for drapsforsøk på en annen.

2022101809533420221018095334

Da mannen ble tiltalt i sommer, skrev statsadvokaten at mannen kan anses som utilregnelig. Denne formuleringen er fjernet fra den nye tiltalen. I tiltalen står det at det kan bli lagt ned påstand om tvunget psykisk helsevern.

I forbindelse med den forrige tiltalen opplyste statsadvokaten at slik saken er opplyst nå, er det ikke grunnlag for påstand om ordinær straff.

I den nye tiltalen tar statsadvokaten derimot forbehold om at det kan bli lagt ned påstand om forvaring. Tiltalen er skrevet på nytt etter ordre fra Riksadvokaten.

– Utgangspunktet nå er at vi vil gå for en straff. Det er blitt innhentet en tilleggserklæring fra de sakkyndige, og den gjør at tilregnelighets­spørsmålet står i et annet lys. Som saken står nå, mener vi han er tilregnelig, sier statsadvokat May-Britt Erstad til Bergens Tidende.

Det var på formiddagen 20. september i fjor at to ansatte ble knivstukket av en klient på Nav Årstad i Bergen. En 57 år gammel kvinne døde av skadene hun ble påført, mens en 29 år gammel kollega av henne ble lettere skadd.

Hendelsen skjedde under et brukermøte. Den nå tiltalte mannen er opprinnelig utenlandsk, men har vært norsk statsborger siden 2019.

oda.ertesvag@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy