Nytt lønnsoppgjør i havn. Disse får ny lønn nå

2,7 PROSENT: Virke-direktør Torgeir Kroken (t.v.) og LO-nestleder Roger Heimli peker på at de har fått til samme resultat som i LO/NHO-oppgjøret.

2,7 PROSENT: Virke-direktør Torgeir Kroken (t.v.) og LO-nestleder Roger Heimli peker på at de har fått til samme resultat som i LO/NHO-oppgjøret.

Brian Cliff Olguin

LO og Virke er enige om en økonomisk ramme på 2,7 prosent i årets lønnsoppgjør. Noen av Fagforbundets medlemmer får litt ekstra.

2021041509522320210415103814

lene.svenning@lomedia.no

Etter to dagers forhandlinger, både fysisk og digitalt, har LO og Virke blitt enige om hvor stor lønnsøkning 34.000 LO-medlemmer omfattet av 30 ulike tariffavtaler med åtte ulike LO-forbund skulle få.

Mye var allerede gjort: Søndag ble LO og NHO enige om at den økonomiske ramma for årets oppgjør er en lønnsøkning på 2,7 prosent. Det la sterke føringer for dette oppgjøret – det bekreftet både LO og Virke allerede før de startet forhandlingene. Nå er de enige om at lønnsøkningen er på nettopp 2,7 prosent.

Les også: LO og NHO er enige om årets lønnstillegg. Dette ble resultatet

Generelt tillegg og lavlønnstillegg

Sent onsdag kveld signerte partene protokollen. Arbeidstakerne omfattet av et flertall av de 30 tariffavtalene har, som i LO/NHO-området, fått et generelt tillegg på 2,25 kroner. Mange av dem har også fått et lavlønnstillegg på 1 krone i timen. Alle detaljer finner du i protokollen fra forhandlingene.

Kino og apotek får mer

Ifølge Fagforbundets nettsider får ansatte som er omfattet av landsoverenskomst for kinoer får ytterligere én krone i lavlønnstillegg, tilsammen 3,25 per time.

Ansatte omfattet av overenskomst for apotek får både lavlønnstillegget og ytterligere én krone per time i utjevningstillegg; tilsammen 4,25 kroner per time.

Derfor får ikke alle ny lønn nå: Dette må du vite om lønnsoppgjøret

I tråd med frontfaget

– Resultatet er i tråd med våre prioriteringer. Vi har fått til en generell økning i lønn og en lavlønnsprofil. Her er det mange ulike avtaler med ulik struktur, men de laveste satsene er de som økes mest, sier LOs nestleder Roger Heimli til HK-Nytt.

Han ledet forhandlingene på vegne av arbeidstakerne.

– Jeg er fornøyd, jeg. Vi har bygget på rammen fra LO/NHO-forhandlingene, sier Heimli.

Det samme melder Virke-direktør Ivar Horneland Kristensen.

– Frontfagsrammen ligger til grunn, og så har vi fått til tilpasninger i de ulike avtalene. Jeg er fornøyd med at vi i fellesskap har kommet til enighet.

Her er listen over gruppene i Fagforbundet som er omfattet av denne avtalen:

Her kan du se hvilke yrkesgrupper i Fagforbundet som omfattes av dette lønnsoppgjøret:

• Apotek

• Frisør

• Boligbyggelag

• Kino

• BPA

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy