JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt lønnsoppgjør i havn. Disse får ny lønn nå

2,7 PROSENT: Virke-direktør Torgeir Kroken (t.v.) og LO-nestleder Roger Heimli peker på at de har fått til samme resultat som i LO/NHO-oppgjøret.

2,7 PROSENT: Virke-direktør Torgeir Kroken (t.v.) og LO-nestleder Roger Heimli peker på at de har fått til samme resultat som i LO/NHO-oppgjøret.

Brian Cliff Olguin

LO og Virke er enige om en økonomisk ramme på 2,7 prosent i årets lønnsoppgjør. Noen av Fagforbundets medlemmer får litt ekstra.

2021041509522320210415103814

lene.svenning@lomedia.no

Etter to dagers forhandlinger, både fysisk og digitalt, har LO og Virke blitt enige om hvor stor lønnsøkning 34.000 LO-medlemmer omfattet av 30 ulike tariffavtaler med åtte ulike LO-forbund skulle få.

Mye var allerede gjort: Søndag ble LO og NHO enige om at den økonomiske ramma for årets oppgjør er en lønnsøkning på 2,7 prosent. Det la sterke føringer for dette oppgjøret – det bekreftet både LO og Virke allerede før de startet forhandlingene. Nå er de enige om at lønnsøkningen er på nettopp 2,7 prosent.

Les også: LO og NHO er enige om årets lønnstillegg. Dette ble resultatet

Generelt tillegg og lavlønnstillegg

Sent onsdag kveld signerte partene protokollen. Arbeidstakerne omfattet av et flertall av de 30 tariffavtalene har, som i LO/NHO-området, fått et generelt tillegg på 2,25 kroner. Mange av dem har også fått et lavlønnstillegg på 1 krone i timen. Alle detaljer finner du i protokollen fra forhandlingene.

Kino og apotek får mer

Ifølge Fagforbundets nettsider får ansatte som er omfattet av landsoverenskomst for kinoer får ytterligere én krone i lavlønnstillegg, tilsammen 3,25 per time.

Ansatte omfattet av overenskomst for apotek får både lavlønnstillegget og ytterligere én krone per time i utjevningstillegg; tilsammen 4,25 kroner per time.

Derfor får ikke alle ny lønn nå: Dette må du vite om lønnsoppgjøret

I tråd med frontfaget

– Resultatet er i tråd med våre prioriteringer. Vi har fått til en generell økning i lønn og en lavlønnsprofil. Her er det mange ulike avtaler med ulik struktur, men de laveste satsene er de som økes mest, sier LOs nestleder Roger Heimli til HK-Nytt.

Han ledet forhandlingene på vegne av arbeidstakerne.

– Jeg er fornøyd, jeg. Vi har bygget på rammen fra LO/NHO-forhandlingene, sier Heimli.

Det samme melder Virke-direktør Ivar Horneland Kristensen.

– Frontfagsrammen ligger til grunn, og så har vi fått til tilpasninger i de ulike avtalene. Jeg er fornøyd med at vi i fellesskap har kommet til enighet.

Her er listen over gruppene i Fagforbundet som er omfattet av denne avtalen:

Her kan du se hvilke yrkesgrupper i Fagforbundet som omfattes av dette lønnsoppgjøret:

• Apotek

• Frisør

• Boligbyggelag

• Kino

• BPA

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy