JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Over 1300 Fagforbundet-medlemmer kan bli tatt ut i streik i Oslo

– Vi må ha en fordeling av lønnspotten som ikke bidrar til større forskjeller mellom kommuneansatte, sier Roger Dehlin.

– Vi må ha en fordeling av lønnspotten som ikke bidrar til større forskjeller mellom kommuneansatte, sier Roger Dehlin.

Steinar Ottesen

– Vi håper på en konstruktiv mekling, men vil bare akseptere et resultat som ivaretar alle yrkesgrupper, sier Roger Dehlin som leder Fagforbundet Oslo foran meklingen om tariffoppgjøret i Oslo kommune. 

2022051815042420220524085653

tips@fagbladet.no

Forhandlingene brøt sammen 29. april. Frist for å bli enige om en meklingsløsning er natt til tirsdag 24. mai. Den samme fristen har også de øvrige kommunene i Norge og partene i statsoppgjøret.

Hvis også meklingen bryter sammen, kan det blir streik fra 24. mai.

Brudd og fare for streik i Oslo

– Vi legger til grunn for vårt krav at man følger den økonomiske rammen fra frontfaget og offentlig sektor for øvrig. Men for Fagforbundet er det helt avgjørende at hele laget skal komme godt ut årets lønnsoppgjør. Det er spesielt de med lavere og midlere lønninger som merker at dagligvarer, strøm, boliglån og drivstoff er blitt dyrere. Vi krever reallønnsøkning, og det betyr at vi må ha en fordeling av lønnspotten som ikke bidrar til større forskjeller mellom kommuneansatte, sier Dehlin som er en del av forhandlingsledelsen i LO Kommune Oslo.

Her er streikeuttaket for de øvrige kommunene i Norge

1325 medlemmer kan bli tatt ut i Oslo

LO Kommune Oslo varslet i dag at 1325 Fagforbundet-organiserte ansatte i Oslo kommune kan bli tatt ut fra 24. mai dersom meklingen ikke fører frem.

LO Kommune Oslo består i tillegg til Fagforbundet av Skolenes Landsforbund, Fellesorganisasjonen og Creo. Disse har også varslet at de vil ta ut medlemmer i streik. Totalt var LO Kommune Oslo varslet at de vil ta ut 1406 medlemmer.

Dette er stedene der Fagforbundets medlemmer er tatt ut:

• Bydelene Bjerke, Gamle Oslo og Nordre Aker

• Skoler og aktivitetsskoler (AKS) i bydelene Bjerke, Gamle Oslo og Nordre Aker

• Utdanningsetaten

• Deichmanske Bibliotek, Bjørvika

• Bymiljøetaten

• Frivilligsentralene

• Kulturetaten

• Byrådsavdelingene

• Innkrevingsetaten

• Næringsetaten

• Origo

• Plan- og bygningsetaten

• Utviklings- og kompetanseetaten

Så mye får de ansatte i Sporveien i generelt tillegg

– Det er dessverre vanskelig å ta ut kommunale arbeidstakere i streik uten at noen merker det. Kommunale barnehager, skoler og aktivitetsskoler i de fire bydelene Bjerke, Gamle Oslo og Nordre Aker vil måtte holde stengt. Også Deichmanske i Bjørvika kan komme til å stenge dersom det blir streik. I tillegg risikerer befolkningen bl.a. stengte bad og færre bybetjenter på jobb, sier Dehlin.

Akademikerne i Oslo har varslet at de vil ta ut 147 medlemmer i streik. Det vil trolig ramme bygging av ny legevakt, byggesaksbehandling og skolene.

Arbeidstakersammenslutningen LO Kommune Oslo representerer 18 388 ansatte i Oslo kommune organisert i Fagforbundet, Fellesorganisasjonen, Skolenes Landsforbund og Creo. 

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy