JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pensjonistledere fortviler: Jan Davidsen nekter å skrive under på trygdeoppgjøret

– Pensjonistene har tapt 18 milliarder i kjøpekraft

–  At landet er i en alvorlig situasjon,  forsvarer ikke at pensjonene er blitt underregulert i fem av de seks siste årene, sier Jan Davidsen.

– At landet er i en alvorlig situasjon, forsvarer ikke at pensjonene er blitt underregulert i fem av de seks siste årene, sier Jan Davidsen.

Tri Nguyen Dinh

Pensjonistlederne Jan Davidsen og Bjørg Hageløkken er svært misfornøyde med at pensjonistene taper kjøpekraft igjen. Nå vil de ha trygdeoppgjøret inn i Stortinget.

2020090310284520200903103004

per.flakstad@fagbladet.no

Etter at resultatet var klart i trygdeoppgjøret onsdag ettermiddag, opplyste forbundsleder i Norsk Pensjonistforbund, Jan Davidsen, at de ikke kommer til å skrive under på årets trygdeoppgjør.

Han sa at de nå vil ta kontakt med partilederne på Stortinget for å be om at oppgjøret blir behandlet der.

– Vi vet at landet er i en alvorlig situasjon, og det tar vi inn over oss. Men det forsvarer ikke at pensjonene er blitt underregulert i fem av de seks siste årene, sier Jan Davidsen.

– Til sammen dreier dette seg om tapt kjøpekraft på 18 milliarder kroner. Dette er store penger. At pensjonistene skulle tape kjøpekraft på grunn av modellen som trygdeoppgjørene er bygget på, er i strid med stortingets intensjon da pensjonsreformen ble vedtatt i 2011, sa han.

Davidsen mener også trygdeoppgjørene de siste årene klart viser at pensjonistene må få forhandlingsrett.

Jan Davidsen og Pensjonistforbundet forventer at også pensjonistene får økt kjøpekraft i år

Fagforbundets pensjonistleder er ikke fornøyd

– Jeg er ikke så veldig fornøyd med dette oppgjøret, nei, sier lederen for Fagforbundet pensjonister, Bjørg Hageløkken til Fagbladet.

 – Jeg er ikke så veldig fornøyd med dette oppgjøret, nei, sier lederen for Fagforbundet pensjonister, Bjørg Hageløkken.

– Jeg er ikke så veldig fornøyd med dette oppgjøret, nei, sier lederen for Fagforbundet pensjonister, Bjørg Hageløkken.

Kathrine Geard

Siden alle vet at modellen for trygdeoppgjørene er laget slik at pensjonistene mister kjøpekraft når det er små lønnstillegg i arbeidslivet, hadde hun håpet at regjeringen ville bidra til at pensjonistene opprettholdt kjøpekraften i dette oppgjøret.

– Det er viktig å understreke at vi ikke ventet oss et svært godt oppgjør. Vi har en spesiell tid med pandemi, der både næringslivet og mange yrkesaktive sliter. Det må også vi pensjonister forholde oss til. Men jeg hadde håpet på rettferdighet og at også vi kunne opprettholde kjøpekraften vår.

– Et brød koster like mye for oss pensjonister som for andre, sier Hageløkken.

Trygdeoppgjøret klart: Mot redusert kjøpekraft for pensjonistene

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy