JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sentralisering

Posten kutter rundt 100 stillinger i Bodø og Tromsø

Arnstein Johnsen, Christian Hjemgård, Silje Kristin Kristiansen, Ann Helen Jensen, Bjørnar Lindblom, Vigdis Vigård og Gunnar Kristoffersen opplevde i fjor at Postreklamesenteret i Bodø ble nedlagt. Da fikk de fleste ny jobb på terminalen. Nå skal altså de nye arbeidsplassene legges ned.

Arnstein Johnsen, Christian Hjemgård, Silje Kristin Kristiansen, Ann Helen Jensen, Bjørnar Lindblom, Vigdis Vigård og Gunnar Kristoffersen opplevde i fjor at Postreklamesenteret i Bodø ble nedlagt. Da fikk de fleste ny jobb på terminalen. Nå skal altså de nye arbeidsplassene legges ned.

Alf Ragnar Olsen

Ruteklargjøring og brevsortering for Nordland, Troms og Finnmark flyttes til Oslo fra 2023.

2022032208313620220322083121

alf@lomedia.no

Tillitsvalgt Judith Olafsen i Fagforbundet Post og finans synes dette er bare trist.

– Jeg har gruet meg til dette. Det er den tyngste arbeidsdagen min på 45 år, sier hun.

Når brevsortering og ruteklargjøring om et år flyttes fra Tromsø og Bodø til Østlandsterminalen på Lørenskog, vil all brevsortering i Norge være samlet på et sted.

Posten doblet bruken av konsulenter på fire år: – Flere prosjekter burde få tommel ned, mener prosjektlederen

Nedleggelsen av brevsorteringen for Nordnorge skjer 1. april neste år. Da flyttes brevsorteringen til Østlandsterminalen på Lørenskog. Tilsvarende omlegginger har vært gjennomført for alle landets brevsorteringsanlegg – og per i dag gjenstår kun Bodø og Tromsø.

Omleggingen vil ikke berøre kundene. Dagens servicetilbud opprettholdes, melder Posten i en pressemelding.

– Adressert post har i stor grad blitt erstattet av e-post. Økt digitalisering endrer samfunnet. Posten må endre seg i takt med dette og tilpasse måten vi jobber på, sier konserndirektør Hans-Øyvind Ryen i Nettverk Norge.

Vurderer å stramme inn «vill vest»-forhold i varebilbransjen

Tung dag i nord

Planene er drøftet med de tillitsvalgte. Det har vært lang og god dialog og partene er enige om rammene for å flytte brevproduksjonen.

Tillitsvalgt Judith Olafsen sier endringene kom langt raskere enn noen har forutsett, og at dette er en tung dag for postansatte i nord.

– De ansatte mottok informasjon om dette tidligere i dag. Her i Bodø er lite det travlest på kveldsskiftet, og jeg skal møte de ansatte nå i ettermiddag. Det ser jeg ikke frem til. Dette er den tyngste arbeidsdagen jeg har hatt på mine 45 år i arbeidslivet. Jeg gruer meg, for jeg vet dette vil ramme tungt.

– Kan det være aktuelt å be om at kundeservice eller andre funksjoner i konsernet kan bli lagt til Nord-Norge som et avdempende tiltak?

– Vi har foreslått flere ting, og det er jo først nå omstillingsprosessen starter, og Posten Norge har signalisert at de skal være på tilbudssida overfor de som nå blir stående uten jobb. Så vi skal jobbe hardt for å finne best mulig løsninger, sier Olafsen.

– Det er den tyngste arbeidsdagen min på 45 år, sier tillitsvalgt Judith Olafsen.

– Det er den tyngste arbeidsdagen min på 45 år, sier tillitsvalgt Judith Olafsen.

Alf Ragnar Olsen

Mer enn 100 berørt

Postens omstillingsavtale som er avtalt mellom partene ligger til grunn. Her legges det vekt på å bruke tid og finne gode løsninger for ansatte som blir berørt.

Endringene varsles allerede nå – for gjennomføring om ett år. Det gir medarbeiderne tid til å finne annet arbeid, samtidig som noen vil få tilbud om omskolering, for eksempel for å ta utdanning som yrkessjåfør.

– Vi har gode erfaringer med omstillinger i Posten. Ved å planlegge i god tid gir vi bedre forutsetninger for at de ansatte skal kunne skaffe seg nytt arbeid. Vi har tro på å finne løsninger for alle ansatte, sier konserndirektør Hans-Øyvind Ryen i Nettverk Norge.

Det vil være rundt 30 årsverk i Tromsø og 47 årsverk i Bodø som blir berørt. Etter det Posthornet erfarer er mer enn 100 stillinger berørt, da det begge steder jobbes en del deltid.

Når brevsortering og ruteklargjøring om et år flyttes fra Tromsø og Bodø til Østlandsterminalen, vil all brevsortering i Norge være samlet på et sted. Østlandsterminalen benytter Nord-Europas største sorteringsmaskin og har stor kapasitet.

Vill vekst med varebiler: – Useriøse aktører kommer inn og underbyr på pris

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy