JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Prest Vibeke meldte seg inn i KrF som en støtte til Hareides veivalg

HAREIDE-STØTTE: Prest og Fagforbundet-medlem Vibeke Bergsjø Aas meldte seg inn i Kristelig Folkeparti for to uker siden som en støtte til Knut Arild Hareides politiske veivalg.

HAREIDE-STØTTE: Prest og Fagforbundet-medlem Vibeke Bergsjø Aas meldte seg inn i Kristelig Folkeparti for to uker siden som en støtte til Knut Arild Hareides politiske veivalg.

Per Flakstad

For to uker siden meldte Vibeke Bergsjø Aas seg inn i Kristelig Folkeparti. Presten i Grorud menighet i Oslo vil gjerne gi sin støtte til det politiske veivalget som partileder Knut Arild Hareide har gjort.

2018102613504720181026135046

per.flakstad@fagbladet.no

– Jeg mener det var en klok beslutning av Hareide å gå inn for regjeringsforhandlinger med Arbeiderpartiet og Sp, og samtidig si klart nei til Fremskrittspartiet, sier Vibeke Bergsjø Aas. Hun har vært medlem av Fagforbundet TeoLOgene siden foreningen ble opprettet.

– For meg handler medlemskapet om solidariteten og nestekjærligheten som ligger i det kristne grunnsynet, og var et viktig verdivalg for meg. Dermed kjennes også det veivalget som Knut Arild Hareide nå sier at partiet bør gjøre veldig riktig for meg.

Derfor ønsket hun å gi sin støtte til KrFs partileder og det verdi- og sosialpolitiske veivalget han har vært tydelig på. Det gjør hun uten at hun noen gang tidligere har stemt på partiet.

Kanonmåling for Hareide og KrF

– Fagbevegelsen bør krysse fingere for Hareide

Ifølge ansvarlig redaktør og kommentator Kjell, Werner i nyhetsbyået ANB bør fagbevegelsen krysse fingrene for Hareide og hans veivalg.

Han mener en regjering av Ap, Sp og KrF, med støtte fra SV, vil gi en politikk som innfrir mange av fagbevegelsens hjertesaker. Ikke minst har Hareide-tilhengerne i partiet signalisert at partiet kan støtte begrensinger i innleie av arbeidskraft og å endre arbeidsmiljøloven slik at det ikke blir like lett med midlertidige ansettelser. Hele KrF er dessuten imot søndagsåpne butikker.

Med KrF i en borgerlig regjering sammen med Høyre, Venstre og Frp kan blant annet føre til innstramminger i sykelønnsloven, advarer han.

Artikkelen fortsetter under bildet:

IKKE FRP-SAMARBEID: - Hvis landsmøtet velger å ville samarbeide med Høyre og Frp, melder jeg meg ut igjen. Da er ikke lenger KrF mitt parti, sier Vibeke Bergsjø Aas.

IKKE FRP-SAMARBEID: - Hvis landsmøtet velger å ville samarbeide med Høyre og Frp, melder jeg meg ut igjen. Da er ikke lenger KrF mitt parti, sier Vibeke Bergsjø Aas.

Per Flakstad

Aldri stemt KrF

– Selv om jeg deler partiets grunnleggende kristne verdisyn, har det vært mange andre saker som jeg har hatt problemer med, blant annet motstanden mot likekjønnende ekteskap og retten til selvbestemt abort. Nå er dette saker som er innarbeidet i lovverket og saker som det norske samfunnet aldri kommer til å gå tilbake på. Da er jeg også villig til å legge dette bak meg å gå videre, nå som partimedlem.

– Det har også vært helt uaktuelt å stemme på og være medlem i et parti som er villig til å gå i regjering sammen med Fremskrittspartiet. At Knut Arild Hareide har vært så tydelig på å si nei til dette har selvsagt hatt betydning for beslutningen om å melde meg inn, understreker hun.

Biskop Kari Veiteberg mener kirken må ta stilling til hvordan samfunnet fordeler godene

Mange spennende fylkesvalg i helgen

I kveld Skal fylkesårsmøtet i Agder velge delegater til KrFs ekstraordinære landsmøte 2. november. Et av de store spenningsmomentene er om de velger delegater som er representativ for flertallet og mindretallet i fylket, eller om de velger å la flertallet bestemme alle delegatene. I så fall ender de med å sende et stort flertall «blå» delegater, slik fylkesårsmøtet i Rogaland gjorde i sitt møte 20. oktober.

Lørdag blir også en svært spennende dag for alle som er opptatt av hvilken framtid KrF velger. Da skal fylkesårsmøtene i Trøndelag, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Troms velge hvilke delegater som skal sendes til landsmøtet 2. november.

Bortsett fra Rogaland, har de andre fylkesårsmøtene valgt å sende delegater som representer både flertallet og mindretallet i fylket slik partiledelsen har anbefalt.

Det er knyttet stor spenning til hva «blå» Agder kommer til å gjøre fordi fylket har mange delegater i forhold til mange andre fylker.

Øyprest i vest – et yrkesliv etter fergetidene

– Et framtidsrettet valg

Vibeke Bergsjø Aas sier at hun ikke er skuffet over hvordan flertallet overkjørte mindretallet i Rogaland.

– Det viktigste for meg er ikke at KrF skal gå i regjering med Ap og Sp nå. Jeg ser helst at Erna Solberg fortsetter som statsminister og at Frp fortsetter å bli stilt til ansvar for den politikken som regjeringen fører, sier hun.

– Det viktige for meg er at KrF klarer å gjøre et politisk veivalg fram mot neste stortingsvalg i 2021.

– Jeg mener Knut Arild Hareide har gjort et veldig framtidsrettet veivalg, sier hun.

– Hva gjør du hvis de som ønsker at partiet skal samarbeide med Høyre og Frp vinner fram og at det blir KrFs veivalg for framtiden?

– Da er det ikke lenger «mitt» parti. Da melder jeg meg rett ut igjen!

– Vil det være veldig skuffende for deg?

– Siden jeg aldri har stemt KrF tidligere, kjenner jeg det ikke sånn. Å melde seg inn var en støtteerklæring til det veivalget som Knut Arild Hareide har gått inn for. Hvis resultatet ikke blir slik, går jeg ikke i bakken av skuffelse. Det blir vel mest som en registrering av at partiet og jeg ikke skal gå sammen på veien videre, sier Vibeke Bergsjø Aas.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy