JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Private barnehager får dekket alt de tapte da de måtte stenge, mens over 200 kommuner går i minus

Private barnehager for dekket alt, mens over 200 kommuner går i minus etter at barnehagene måtte stengte 12. mars. (Illustrasjonsfoto)

Private barnehager for dekket alt, mens over 200 kommuner går i minus etter at barnehagene måtte stengte 12. mars. (Illustrasjonsfoto)

Tormod Ytrehus

700 millioner skulle dekke manglende foreldreinnbetaling til koronastengte barnehager. KS har regnet ut at over 200 kommuner likevel går i minus.

2020070710032320200707121358

tips@fagbladet.no

De private barnehagene kommer best ut av tilskuddet etter at de måtte stenge 12. mars, ifølge NRK.

Private får dekket alt

Basert på retningslinjene fra Utdanningsdirektoratet har de privat fått tilbakebetalt alt de tapte etter søknad til sine kommuner.

For de kommunale barnehagene har KS, kommunenes interesseorganisasjon, beregnet at over 200 kommuner står igjen med røde tall selv etter at de har fått kompensasjon.

Eksperter tror ikke på profittfest i barnehagene. Eiere tjener allerede godt

Karmøy: Minus 2,1 mill.

Flere kommuner som NRK har vært i kontakt med bekrefter at beregningene fra KS stemmer og at de går i minus.

Karmøy kommune har fått 8,3 millioner kroner i kompensasjon for tapt foreldrebetaling i barnehager og SFO.

Når de private har fått utbetalt 100 prosent av sitt tap, sitter kommunen igjen med minus 2,1 millioner kroner, sier oppvekst og kultursjef Bjørn Andersen til NRK.

Tilskudd til private barnehager: Oslo kommune risikerer smell på 100 millioner

– Pengene er fordelt feil

Styreleder i KS, Bjørn Arild Gram mener pengene er fordelt på feil måte.

– Fordelingen treffer ikke presist nok. Alle kommuner har hatt en forventning om at det er det faktiske tapet som skal kompenseres, men totalbeløpet er for lite og det er fordelt på en måte som gjør at mange taper på det, sier Gram til NRK.

– Kommunene har fått 16,5 mrd.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby sier til NRK at det er viktig å huske på at pengene til barnehage og SFO kun er en del av den samlede kompensasjonen kommunene har fått i år.

Ifølge Melby har kommunesektoren fått en totalpott på 16,5 milliarder kroner, og der er også barnahagene inkludert. De private barnehagene er ikke en del av denne potten, og de har derfor fått en annen form for tilskudd.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy