JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Satser på egne ansatte i sommer: Her får helsearbeidere 2000 kroner for hver ekstra helgevakt

FORNØYD: Hovedtillitsvalgt Lillian Seim er glad for at Vaksdal kommune ønsker å bruke mindre penger på eksterne vikarbyråer og i stedet satser på egne ansatte for å fylle opp ledige helgevakter i sommer.

FORNØYD: Hovedtillitsvalgt Lillian Seim er glad for at Vaksdal kommune ønsker å bruke mindre penger på eksterne vikarbyråer og i stedet satser på egne ansatte for å fylle opp ledige helgevakter i sommer.

Privat

Denne sommeren satser Vaksdal kommune på egne ansatte i stedet for å bruke vikarbyråer for å få feriekabalen til å gå opp.

2020042411061220200424110611

per.flakstad@fagbladet.no

Allerede da årets budsjett ble vedtatt i desember i fjor, bestemte kommunen seg for å bruke egne ansatte for å fylle opp ledige helgevakter i helse- og omsorgstjenesten i sommer.

Det er satt av 200.000 kroner på budsjettet slik at alle fast ansatte som tar på seg ekstra helgevakter fra får en bonus på 2000 kroner for hver ekstravakt de tar.

Songdalen innførte bonustrapp

Fagforbundet fornøyd

– Vi er veldig fornøyd. Dette er noe vi har jobbet for lenge, sier hovedtillitsvalgt Lillian Seim i Fagforbundet Vaksdal til Fagbladet.

Blant annet har Fagforbundet brukt det fagligpolitiske samarbeidet med det lokale Arbeiderpartiet og samtaler med SV til å argumentere for å bruke egne ansatte i stedet for vikarbyråer til å fylle ledige vakter.

Hun skulle gjerne sett at bonus for ekstra helgevakter ble en permanent ordning, men er fornøyd med at det i første omgang blir en prøveordningen i sommerferien.

{f1}

Positive medlemmer

– Tilbakemeldingen fra medlemmene er veldig positiv. Mange hadde allerede meldt seg for å ta ekstravakter før dette ble vedtatt, og de vil selvsagt også få denne bonusen, sier hun.

På et møte i mars ble administrasjonen i kommunen enig med Fagforbundet og Norsk Sykepleierforbund om kriteriene for bonusordningen, og kommunestyret tok dette til orientering da resultatet ble presentert i april.

Nå krever LO høyere ulempetillegg for alle kommuneansatte som er berørt av koronakrisen

Færre vikarer fra byråer

Målet med ordningen er å redusere antall innleide vikarer fra et vikarbyrå. Jo flere vakter som kan dekkes inn med egne ansatte, desto færre vikarer trenger kommunen fra et eksternt byrå.

– For å redusere bruken av eksterne vikarer til et minimum, er det spesielt viktig å få best mulig dekning av vakter i helgene, skriver rådmannen i Vaksdal i sitt saksframlegg.

Det er særlig sykepleiervakter, nattvakter og helgevakter som er de vanskeligste å dekke opp.

– Kommuneledelsen var veldig opptatt av sykepleierne. For oss i Fagforbundet var det derfor viktig å få med fagarbeiderne på denne ordningen. Og der ble vi hørt, sier Lillian Seim.

Bonusvakter i åtte uker

Bonusordningen starter helga 27. og 28. juni, og varer i åtte uker fram til 15. og 16. august.

– Vi kommer nok ikke helt i mål i sommer uten å bruke vikarbyrå, men slik det ser ut nå, tror jeg byråbruken kommer til å bli kraftig redusert, sier hovedtillitsvalgt Lillian Seim.

Dette er bonus-kriteriene

• Vakter som gir bonus er tidligvakter, dagvakter, ettermiddagsvakter og nattvakter på lørdag og søndag.

• Det blir gitt 2000 kroner i bonus pr. gjennomført vakt.

• Betaling for vakter blir gitt på etterskudd. Vakten må være fysisk gjennomført for å gi bonus.

• Kompetanse og behov skal være kriterium for å tildele vakter med bonus.

• Fast ansatte skal få tilbud om bonusvakter. Ordningen gjelder ikke for vikarer.

• Ansatte i 100 prosent stilling kan få tilbud om bonusvakt ved at vakter flyttes fra hverdag til helg.

• Ansatte må ha nok kjennskap til avdelingen slik at de kan ta bonusvakter uten opplæring i forkant.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy