JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Småbarnsfar og bussjåfør Narvender støtter barnehagestreiken: – Var selv i streik for ikke lenge siden

STØTTER OPP: Småbarnsfar Narvender Kumar kan godta litt komplikasjoner i barnehagen når det er for en god sak.

STØTTER OPP: Småbarnsfar Narvender Kumar kan godta litt komplikasjoner i barnehagen når det er for en god sak.

Ida Søraunet Wangberg

Streik i barnehagen gjør hverdagen litt vanskeligere for småbarnsfar Narvender Kumar, men han støtter den likevel. – Jeg var selv i streik for ikke lenge siden, sier Kumar.

2021012210353820210122103558

ida.wangberg@fagbladet.no

Streiken blant Fagforbundet-medlemmene i Regnbuen barnehage i bydel Alna i Oslo har skapt noen problemer for foreldrene. På grunn av streiken må mange barn holdes hjemme fra barnehagen, og barnehagen har redusert åpningstid.

Narvender Kumar, som kommer for å hente de to barna sine i barnehagen i 15-tiden, forteller at streiken skaper problemer.

– Den gjør det litt vanskelig, både for barn og foreldre, sier Kumar.

Støtter kravet

Når han får høre at streiken handler om at ansatte i privat virksomhet skal få samme lønn som de som gjør samme jobb i det offentlige, mener han likevel at det er verdt det.

– Jeg jobber som bussjåfør, og var selv i streik for ikke så lenge siden. Så det kravet støtter jeg, sier Kumar.

Her streiker Fagforbundets medlemmer nå

Streiker i solidaritet

18 av barnehagens ansatte er tatt ut i streik, i en konflikt som omfatter ansatte i kommersielle og ideelle virksomheter innenfor blant annet barnevern, rusomsorg, psykiatri, pleie og omsorg – og noen barnehager.

Barnehagesjekken: Her kan du se hva din barnehage bruker pengene på

For ansatte i privat barnevern, rusomsorg og psykiatri kan det være vanskelig å streike uten at det blir fare for liv og helse. Det er en viktig årsak til at de barnehageansatte, som isolert sett har bedre betingelser enn det som ligger i grunn i tariffavtalen som regulerer området, har trått til i streik.

– Vi har en ganske grei særavtale, som gjør at vi ikke ligger så mye lavere enn ansatte i kommunale barnehager. Så for oss er dette først og fremst en streik for fellesskapet, sier Kristin Helene Adams, som er tillitsvalgt for Fagforbundet i barnehagen.

Tar en for laget: Her streiker barnehageansatte for kollegaene sine

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy