JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Virkelighets-tv fra brannstasjonen

Snart blir denne gjengen kjendiser

TV-KJENDISER: Noen av de framtidige kjendisene ved Bergen brannvesen: Leif Gjesdahl, Terje Madsen, John Magnus Birkeland, Rene Eriksen, Glenn Lauvik, Lars GŠrtner og Kjetil Landsvik.

TV-KJENDISER: Noen av de framtidige kjendisene ved Bergen brannvesen: Leif Gjesdahl, Terje Madsen, John Magnus Birkeland, Rene Eriksen, Glenn Lauvik, Lars GŠrtner og Kjetil Landsvik.

Eivind Senneset

Nå følger kameraene brannkonstablene i Bergen døgnet rundt. «110» sendes neste høst.

2021102910323220211029103232

ola.tommeras@fagbladet.no

NRK har startet en ny storsatsing etter samme lest som den populære serien 113, og de har valgt seg Bergen og Fana brannstasjoner. Mannskapet skal følges i fire måneder fra klokka 08.00 til 01.30 på natta.

Litt prestasjonsangst

– Vi kjenner jo på det. Det er litt prestasjonsangst her, ler utrykningsleder og brannmester Jørn Davidsen ved Bergen brannvesen. Da Fagbladet ringer, sitter han foran et av de nye fastmonterte kameraene som er satt opp i mannskapsbilene.

Men først og fremst skal jobben som brann- og redningsarbeidere og 110-operatører gjør dokumenteres av flere filmteam. Teamene skal følge dem minst ut februar neste år.

Og du trodde at brannfolk bare slokket brann?

Fra morgen til natt

Filmteamene skal gå toskift og har satt seg på en vaktplan fra 08.00 til 01.30 på hverdager og til 02.30 på helg. Slik skal filmteamene følge de ansatte gjennom hverdagen hver eneste dag.

Jørn Davidsen er imponert over hvor mye statskanalen legger ned i serien.

– Det er enormt. Jeg håper vi klarer å vise fram Bergen brannvesen som den merkevaren vi ønsker at den skal være – som klok og sterk, sier Davidsen.

Glenn har vært seks ganger i Afghanistan for å redde liv. Nå fortviler han over det som skjer

Vil oppleve dramatikk

I serien "113" fulgte tv-produsentene ansatte ved prehospitale tjenester i Tromsø. Serien om brann- og redningsarbeidere i Bergen skal lages på samme måte.

– Det blir jo likevel annerledes. Vi jobber på en annen måte, med mye øvelser og daglige gjøremål som vedlikehold av utstyr. Det er ikke så mange utrykninger hos oss som på 113, påpeker Davidsen.

Han tror likevel at tv-produsentene vil oppleve mye dramatikk og hendelser.

Organiserer plasser

NRK-teamene har allerede gjort mange prøveinnspillinger og analysert hvordan det fungerer med mannskapet. De har vært med på øvelser og hendelser.

– Hvordan skal dere løse det praktisk, å ha kamerateam med på utrykning?

– Vi har for det meste femmannsbetjente brannbiler. Avhengig av oppdragets art vil kameramann kunne ta en av plassene sammen med fire brannkonstabler i bilen. Ved bekreftet brann eller større hendelser vil kameramann ta plass i bilen til innsatsleder. Der er det alltid ledige seter, forklarer Davidsen.

Mener ansatte i ambulanse, politi og brann ikke øver nok på å møte vold og terror

Vil vise mangfoldet

– Vi vil vise det store mangfoldet av oppgaver brannvesenet har. Jeg tror publikum vil bli overrasket, sier prosjektleder Ingrid Langeland Olderbakk til NRK.

I serien skal seerne få bli med når faktiske hendelser ringes inn til 110-sentralen, for så å følge med i utrykningsbilene.

Serien vil ha premiere neste høst. Innspillingene startet denne mandagen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy