JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Solbergs regjering har gitt ni milliarder kroner i skattelette

Erna Solberg og Jan Tore Sanner

Erna Solberg og Jan Tore Sanner

Håvard Sæbø

Tall fra Finansdepartementet viser at Erna Solbergs regjering har barbert nordmenns skatt med hele ni milliarder kroner.

2020100808221020201008082448

Det skriver TV 2. Tallene får blant annet Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre og SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski til å reagere.

– Dette er skreddersydde skattekutt for landets aller, aller rikeste. Vi får stadig flere milliardærer i Norge. De aller fleste av dem betaler knapt skatt nå. Mens en vanlig sykepleier må betale en større andel av sin inntekt i skatt, sier Kaski til kanalen.

Dette kan statsbudsjettet bety for deg som jobber i helsesektoren

Regjeringens nye kutt i formuesskatten i budsjettforslaget for neste år anslås å koste 1,37 milliarder kroner, etter det NTB erfarer. Den økte utgiften kommer som følge av at regjeringen går inn for å øke verdsettelsesrabatten for aksjer og driftsmidler fra 35 til 45 prosent neste år.

– Jeg er veldig opptatt av å bekjempe at forskjellene øker. Det som er viktigst for meg, er faktisk at vi har norske eiere som investerer i arbeidende kapital, det som bidrar til at bedriftene utvikler seg, sier statsminister Solberg til TV 2.

Fagforbundet: – Vanlige arbeidsfolk er de store taperne i statsbudsjettet, mens rikfolk er vinnerne

Overfor NTB understreker Statsministerens kontor at det ikke er kun de rikeste som har fått skattelettelser under Solberg-regjeringen.

Alt fra pensjonister med nedbetalt huslån og folk med formuesskatt på hytter til de som har kjøpt leilighet til sine barn har fått redusert skatt de siste årene, påpeker SMK.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy