JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Spekter er i mål med de sentrale forhandlingene. Se hva som skjer nå

Forhandlinge i Spekter-omådet ble raskt ferdige.

Forhandlinge i Spekter-omådet ble raskt ferdige.

Leif Martin Kirknes

De sentrale forhandlingene (A-del) i Spekterområdet er ferdigforhandlet. A-delen omhandler bestemmelser som gjelder alle medlemmer i Spekterområdet.

2021041510245920210415102457

knut.nygaard@fagbladet.no

Den største gruppen i Fagforbundet som omfattes av dette oppgjøret er de ansatte i offentlige sykehus. Også postansatte er med her.

Det sentrale oppgjøret gir alle et sentralt tillegg på 4.388 kroner. Medlemmer som har årslønn på 455.967 kroner eller mindre får et lønnstillegg på 6.338 kroner.

Slik gikk det i Virke-oppgjøret

Pensjon i kultursektoren

Forhandlingene om livslange og kjønnsnøytrale pensjonsytelser i kultursektoren blir en del av forhandlingene på virksomhetene.

– Resultatet er i tråd med forutsetningene for frontfaget mellom LO og NHO, sier forhandlingsleder Lise Olsen, nestleder i LO Stat i en pressemelding.

Tilleggene gis med virkning fra 1. april 2021. Deltidsansatte gis forholdsmessige tillegg.

I dag starter Aps landsmøte: Dette blir stridstemaene

Skal satse på lærlinger

På bakgrunn av de særskilte utfordringene i arbeidsmarkedet som en følge av pandemien, har mange unge arbeidstakere blitt ekstra hardt rammet. Partene i den enkelte virksomhet oppfordres til å diskutere muligheten for å ta inn ekstra lærlinger i 2021.

– Jeg er glad vi er enige med Spekter. Det betyr mye for de som tar fagutdanning å ha utsikter til en lærlingplass. Nå forventer LO Stat at virksomhetene følger opp, sier Henriette Jevnaker, nestleder i LO Stat.

Regjeringen avfeier særalders-kritikk: – Vi har ikke brutt noen avtale

Slik foregår Spekter-oppgjøret

Forhandlingene i Spekter-området går over flere etapper. Nå ble det enighet i det sentrale lønnsoppgjøret (A-delen), og det gjelder for samtlige virksomheter i Spekter.

A-delsforhandlingene danner grunnlaget for tarifforhandlinger på hver enkelt overenskomst (B-del). I B-delen reguleres lønns- og arbeidsvilkår i den enkelte virksomhet.

Deretter går oppgjøret tilbake til LO Stat og Spekter (Fase 3). Kommer ikke partene til enighet, går lønnsoppgjøret til mekling.

I helseforetakene gjennomføres en egen landsomfattende forhandlingsrunde.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy