JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

SV og Rødt utfordrer den påtroppende regjeringen. Danner velferdsallianse

VELFERDSKAMERATENE: Bjørnar Moxnes og Audun Lysbakken er allerede i gang med å tvinge den nye regjeringen mot venstre.

VELFERDSKAMERATENE: Bjørnar Moxnes og Audun Lysbakken er allerede i gang med å tvinge den nye regjeringen mot venstre.

Ola Tømmerås

– Profitt ut av barnehagene. Det er budskapet fra SV og Rødt på Stortingets første møtedag. Nå inngår de to i en velferdsallianse som utfordrer den påtroppende regjeringen.

2021101214350220211012143503

marte.bjerke@fagbladet.no

Det er Klassekampen som skriver om Rødts og SVs forslag for å hindre at private barnehager tar ut økonomisk utbytte fra driften.

– Vi vet at dette er et av områdene hvor det er nødvendig å presse regjeringen. Sp og Ap har vist at de ikke på egen hånd kommer til å fjerne profittmulighetene fra barnehagene, sier SV-leder Audun Lysbakken til Klassekampen i dag.

Sjekk ut hvordan din barnehage bruker pengene

De to partiene foreslår blant annet endringer i det økonomiske regelverket som sikrer at skattepenger og foreldrebetaling i sin helhet går til bedre barnehager og ikke verdiuttak for eiere. De foreslår også strengere regulering av kjøp og slag av barnehager, og endringer i barnehagelovens og forskriftens bestemmelser om offentlige tilskudd til private barnehager.

– Det kommer til å komme flere initiativer fra oss og Rødt på profitt i velferden. Vi vet vi har fagbevegelsen med oss, for ikke å snakke om er stort flertall av Aps velgere, sier Lysbakken.

Slik ble 37 norske barnehager verdt over en halv milliard kroner

 

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy