JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nestleder Odd-Haldgeir Larsen vil gjerne samarbeide tettere med moskeene:

Tar utfordringen: Nå inviterer han alle landets imamer til møte

Presse

– Når initiativet er så direkte, så må svaret være like direkte: Invitasjonen kommer, sier Odd-Haldgeir Larsen.

2021110109043220211101143845

ronnaug.jarlsbo@fagbladet.no

– Et strålende initiativ! sier nestleder, Odd-Haldgeir Larsen om imam Syed Ashrafs oppfordring til Fagforbundet om å invitere alle landets imamer til et møte.

– Svaret er bare et rungende «ja!», legger Larsen til.

Flere gode grunner

Nestlederen, som blant annet har ansvar for verving og organisasjonsbygging, har fått flere ting å tenke på siden han leste intervjuet med imamen fra Al Noor Islamic center i Bærum:

– Dette er en mulighet vi må gripe, og det er flere årsaker til det. En av dem er at Ashraf har helt rett i at imamenes arbeidsforhold er ukjent terreng for oss. Det er bare gjennom dialog at vi kan finne hverandre, og det tror jeg vi kommer til å gjøre.

Imam Syed Muhammad Ashraf (57) i den terror-rammede Al-Noor-moskeen ser et stort, uutnyttet potensiale for integrering.

Her finner Larsen det på sin plass å sitere Fagforbundets verdigrunnlag:

– Der står det så flott at «likhet er grunnlaget for menneskelig frihet. Samfunnet må derfor utformes sånn at alle får likeverdig levekår, uavhengig av etnisk eller kulturell bakgrunn, alder, kjønnsidentitet, funksjonsnivå, seksuell orientering, religion eller livssyn». Da passer dette initiativet veldig bra, sier Larsen, som mener Fagforbundet trolig er den delen av fagbevegelsen som har flest medlemmer med tilknytning til moskeene.

Får invitasjon: Imam Syed Ashraf i Al Noor Islamic center i Bærum etterlyste større interesse for arbeidsforholdene i moskeen og for samarbeid med imamene. Nå blir han hørt.

Får invitasjon: Imam Syed Ashraf i Al Noor Islamic center i Bærum etterlyste større interesse for arbeidsforholdene i moskeen og for samarbeid med imamene. Nå blir han hørt.

Werner Juvik

Ønsker makt

– Vi har ikke undersøkelser som viser nøyaktig hvor mange av våre medlemmer som tilhører imamenes menigheter eller moskeene, men vi vet at Fagforbundet har medlemmer i hele arbeidslivets bredde, i offentlig og privat sektor. I tillegg organiserer vi kommunedirektører, ledere i sykehus og private virksomheter. Vi har med andre ord erfaring med medlemmer på alle nivåer. Det styrker vårt samfunnspolitiske arbeid, og det gjør også dette initiativet til en fantastisk mulighet for dialog, sier Larsen, som ser fram til å diskutere både nasjonal og internasjonal samfunnsutvikling med imamene.

– Vi ønsker jo å ha makt, i positiv betydning. Derfor er Fagforbundet en organisasjon med et helhetlig program, der vi både diskuterer tariff, yrkesfag og politikk, men også Palestina og EU-spørsmål.

– Vil dere nå gjøre noe konkret for å få i stand et møte?

– Definitivt. Når initiativet er så direkte, så må svaret være like direkte: Invitasjonen fra oss kommer, lover Larsen og ramser opp noen av årsakene til at imam Ashrafs initiativ tas imot med åpne armer i Fagforbundet:

– Imamenes arbeidsvilkår, muligheten til å treffe så mange av våre medlemmer og muligheten til å diskutere samfunnsutvikling. Jeg tror vi vil få veldig spennende diskusjoner, og så er det nok et par ting vi bør ha en nærmere prat om og hvor diskusjonene kan bli skikkelig intense – og det er jo bra!

– Noe spesielt du tenker på?

– Nja, det kan være flere ting, men vi tar det med imamene først, sier Larsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy