JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tre av fire skole- og barnehageansatte fortsatt uten tredje dose

– Jeg vil oppfordre alle ansatte til å ta tredje dose så raskt de kan, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

– Jeg vil oppfordre alle ansatte til å ta tredje dose så raskt de kan, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

Sidsel Valum

Bare 25 prosent av ansatte i skoler og barnehager har til nå fått tredje vaksinedose, ifølge tall fra FHI. Til sammen har 67.000 ansatte fått et nytt stikk i armen.

2022010609525120220106095251

Forrige torsdag opplyste regjeringen at 20 prosent av de ansatte i skoler og barnehager var vaksinert med en tredjedose, så andelen har økt med 5 prosentpoeng siden den gang.

Andelen ansatte i skoler og barnehager som har fått tredje vaksinedose, er noe høyere enn i befolkningen som helhet.

42 prosent av de skole- og barnehageansatte mellom 45 og 70 år har fått, mot 35 prosent i denne aldersgruppa som helhet. For ansatte mellom 18 og 44 år er tallet 12 prosent, mot 9 prosent i aldersgruppa som helhet.

Redsel for smitte på jobben og sinne mot begrensninger på fritiden: – Du kan ikke holde avstand når du skal trøste et barn

Ber skoleansatte bestille vaksinetime

– Vi trenger at ansatte får tilbud om tredje dose så raskt som mulig, og jeg oppfordrer de som er klare nå, til å ta kontakt med kommunen for å få time, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) i en pressemelding.

Tidligere har regjeringen opplyst at 65 prosent av de ansatte i skolene og barnehagene vil ha fått tredjedosen eller være klare for vaksinasjon før uke 3, altså i løpet av neste uke.

Slik forsvarer ministeren at skole- og barnehageansatte må i fritidskarantene etter jobb

Omstridt karanteneregelverk

Regjeringen har fått kraftig kritikk fra lærerorganisasjonene for det nye karanteneregelverket, som innebærer at de ansatte i skoler og barnehager får unntak fra smittekarantene i arbeidstiden fra 1. januar, men fortsatt må være i karantene på fritiden.

Unntaket er hvis de har tatt tredje dose med koronavaksine.

– Jeg vil oppfordre alle ansatte til å ta tredje dose så raskt de kan. Det vil bety færre i karantene, det gir den enkelte enda bedre beskyttelse, og det betyr at det blir lettere å holde skoler og barnehager åpne, sier Brenna.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy