JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Helse

Trondheim tilbyr ansatte bonus for å flytte ferien

Norsk Sykepleierforbund mener kommunene generelt er for dårlig bemannet og mener bonusordningen er et uttrykk for nød. (Illustrasjonsfoto)

Norsk Sykepleierforbund mener kommunene generelt er for dårlig bemannet og mener bonusordningen er et uttrykk for nød. (Illustrasjonsfoto)

Tri Nguyen Dinh

For å få feriekabalen til å gå opp tilbyr Trondheim kommune 20.000 kroner i bonus til blant annet helsepersonell for å unngå ta ferie midt på sommeren.

2022032508430020220325084246

Bonusen går til dem som «avtaler avvikling av hovedferie i andre perioder enn uke 26-32», heter det i et notat fra kommunen, skriver Adresseavisen.

I tillegg kan sommervikarer som er sykepleiere eller vernepleiere få 15.000 kroner i bonus hvis de forplikter seg til å jobbe minst seks uker i sommerferieperioden.

Syklepleiersjefen før lønnsoppgjøret: – Vi skal pushe på – uansett motkrefter

– Vi gjør dette for å sikre kontinuitet og kompetanse gjennom sommeren for å holde tilbudet best mulig, sier helse- og velferdsdirektør Wenche Dehli. Hun sier det er viktig for kommunen å godtgjøre dem som frivillig går med på å jobbe i en mer krevende periode med færre fast ansatte på jobb.

Hun sier tilbudet ikke er en kriseløsning eller et tegn på for dårlig grunnbemanning.

– Ferien er alltid en utfordring i turnusyrker, særlig der vi ikke kan redusere aktiviteten, forklarer Dehli.

Vikarbyråer lokker sykepleiere med gratis bolig i sommer

Hovedtillitsvalgt Ingrid Berg Selfjord i Norsk Sykepleierforbund mener på sin side at kommunene generelt er for dårlig bemannet og mener bonusordningen er et uttrykk for nød.

– Sommerferien kommer hvert år og kommunen må ha nok folk til å håndtere ferien innenfor turnusene. Det bør ikke komme som en overraskelse at også helsepersonell skal ha ferie.

Aktuelt: Sykepleiere og lærere var blant lønnsvinnerne i fjor

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy