JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vant rettssak: Nå sender Fagforbundet 1,2 millioner til barn i Ukraina

SOS Barnebyers generalsekretær Sissel Aarak fikk overrakt en stor sjekk fra Fagforbundet og Mette Nord.

SOS Barnebyers generalsekretær Sissel Aarak fikk overrakt en stor sjekk fra Fagforbundet og Mette Nord.

Werner Juvik/Fagforbundet

Fagforbundet fikk tilkjent 1,2 millioner kroner i saksomkostninger. Nå får SOS-barnebyer alle pengene for å hjelpe barn i Ukraina.

2022102012304420221020124603

bjorn.grimstad@fagbladet.no

knut.nygaard@fagbladet.no

Fagbladet kunne nylig presentere nyheten om at 18 ansatte som fikk sparken ved det nasjonale flyktningmottaket i Råde når får både erstatning og har rett til å få jobbene sine tilbake.

Det var Fagforbundet som førte rettssaken på vegne av de 18 medlemmene. Da seieren var et faktum, betyr det også at motparten må betale forbundets omkostninger. Og de er på 1,2 millioner kroner. Men de pengene skal ikke forbundet se noe til.

Hele summen – uavkortet – ble torsdag formiddag gitt i gave til SOS-barnebyer og deres arbeid for å hjelpe barn i det krigsrammede Ukraina.

Søsknene Micha (12) og Vika (10) glemmer aldri lyden av jagerflyene: Barnehjemmet havnet midt i skuddlinjen

Nyheten ble annonsert av forbundsleder Mette Nord fra scenen på landsmøtet, og en diger sjekk – både fysisk og økonomisk – ble overrakt SOS Barnebyers generalsekretær Sissel Aarak.

– Dette er et fantastisk bidrag til barn i Ukraina, som står i en situasjon som blir bare verre for hver dag som går, sier Sissel Aarak, generalsekretær i SOS-barnebyer til Fagbladet.

Hun sier pengene skal gå til akutt nødhjelp, men også til å bygge opp et tilbud til traumatiserte familier i årene som kommer.

– Pengene vil gå til å få på plass en struktur av fosterhjem og hjelp til familier som sliter. Vi vil tilby både fysisk og psykisk helsehjelp, sier hun.

SOS-barnebyer har ikke planer om å bygge institusjoner som barnehjem, sier hun, men vil tilby hjelp til de som sliter. Og de blir det stadig flere av i det krigsherjede landet.

– Det som er verst for barn er når de ser at foreldrene er redde. Og mange er fortvilet og redde nå, og det smitter over på barna. De ser at de ikke er trygge nå, sier Aarak.

Helsearbeidere i Ukraina: – Vi gjør denne jobben til krigen ender eller til våre liv gjør det

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy