Vesterålen og Lofoten får beholde sitt desentraliserte sykepleierstudium

BEHOLDER: Vesterålen får beholde sitt desentraliserte sykepleietilbud. Det ble fattet på et styremøte på Nord universitet tirsdag.

BEHOLDER: Vesterålen får beholde sitt desentraliserte sykepleietilbud. Det ble fattet på et styremøte på Nord universitet tirsdag.

Wikipedia

– Vi forstår at det er viktig å ha Nord Universitet til stede flere steder i regionen, sier styreleder ved Nord Universitet.

2018061214352720180612143527

Jeg er lettet og glad for at Nord Universitet velger å videreføre den densentraliserte sykepleieutdanningen

Leder i yrkesseksjonen i helse og sosial, Sissel-Anne Clausen

hanna.skotheim@fagbladet.no

I går skrev Fagbladet at det desentraliserte sykepleierstudie i Vestvågøy og Hadsel kommune enten kunne bli nedlagt eller ha nullopptak i studieåret 2019/2020. Dette ble avverget på dagens styremøte der også ordførerne fra hver kommune var til stede.

Det var rett før lunsjtid tirsdag at styret i Nord Universitet fattet et vedtak om at det ikke må gjøres nedleggelse eller nullopptak som kan påvirke konklusjonen eller legge føringer for studiestedsstrukturen som det arbeides med i disse dager.

– Nord Universitet kan ikke ha alle utdanninger alle steder, så vi er inne i en prosess der vi nettopp vurderer hvilke studier vi skal være en del av på de ulike studiestedene, sier styreleder ved universitetet, Vigdis Moe Skarstein.

Hun forteller at universitetet er godt i gang med prosjektet. Det endelige vedtaket om struktur skal fattes i 2019. Da kommer det nye nasjonale retningslinjer for helse- og sosialutdanningene, som vil gi nye studieplaner for blant annet sykepleie i 2020.

Skarstein er glad for det store engasjementet de har sett fra Hadsel og Vestvågøy kommuner.

– Vi forstår at det er viktig å ha Nord Universitet til stede flere steder i regionen. Det er viktig for den regionale utviklingen, sier styrelederen.

Fornøyd

Remi Solberg, ordfører i Vestvågøy kommune, var fornøyd med styrets enstemmig vedtak om å opprettholde studietilbudet i Lofoten og Vesterålen.

Ordfører i Vestvågøy kommune Remi Solberg.

Ordfører i Vestvågøy kommune Remi Solberg.

Erik Magnus Samland

– Det var et viktig vedtak blant annet med tanke på de gode resultatene og den gode gjennomføringen blant studenter i Lofoten og Vesterålen, sier Solberg.

Det var han og ordfører i Hadsel kommune, Siv Dagny Aasvik, som ba om å få møte styret før saken ble behandlet. Egentlig skulle saken behandles i går, men siden ordførerne skulle komme med sine innspill først, ble det utsatt.

Lettet og glad

Også leder i Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet Nordland, Sissel-Anne Clausen, er fornøyd med vedtaket.

– Jeg er lettet og glad for at Nord universitet velger å videreføre den desentraliserte sykepleierutdanningen. Nå må vi bare finne en løsning for å kunne videreføre samme tilbudet i Bodø og i Helgeland, sier Clausen.

Desentralisert bachelor i sykepleie forsvinner i Bodø og på Helgeland

– En ting er helt sikkert; vi trenger sykepleiere både i kommuner og helseforetak i hele Nordland, legger hun til.

I Lofoten, på avdelingen i Vestvågøy, er det seks ansatte på sykepleierstudiet. I Hadsel kommune i Vesterålen er det fem ansatte. I år var det 262 søkere til de totalt 30 plassene som nylig ble økt til 45 plasser.

Ansvarlig redaktør:
Hege Breen Bakken
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy