JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vesterålen og Lofoten får beholde sitt desentraliserte sykepleierstudium

BEHOLDER: Vesterålen får beholde sitt desentraliserte sykepleietilbud. Det ble fattet på et styremøte på Nord universitet tirsdag.

BEHOLDER: Vesterålen får beholde sitt desentraliserte sykepleietilbud. Det ble fattet på et styremøte på Nord universitet tirsdag.

Wikipedia

– Vi forstår at det er viktig å ha Nord Universitet til stede flere steder i regionen, sier styreleder ved Nord Universitet.

2018061214352720230821171436

hanna.skotheim@fagbladet.no

I går skrev Fagbladet at det desentraliserte sykepleierstudie i Vestvågøy og Hadsel kommune enten kunne bli nedlagt eller ha nullopptak i studieåret 2019/2020. Dette ble avverget på dagens styremøte der også ordførerne fra hver kommune var til stede.

Det var rett før lunsjtid tirsdag at styret i Nord Universitet fattet et vedtak om at det ikke må gjøres nedleggelse eller nullopptak som kan påvirke konklusjonen eller legge føringer for studiestedsstrukturen som det arbeides med i disse dager.

– Nord Universitet kan ikke ha alle utdanninger alle steder, så vi er inne i en prosess der vi nettopp vurderer hvilke studier vi skal være en del av på de ulike studiestedene, sier styreleder ved universitetet, Vigdis Moe Skarstein.

Hun forteller at universitetet er godt i gang med prosjektet. Det endelige vedtaket om struktur skal fattes i 2019. Da kommer det nye nasjonale retningslinjer for helse- og sosialutdanningene, som vil gi nye studieplaner for blant annet sykepleie i 2020.

Skarstein er glad for det store engasjementet de har sett fra Hadsel og Vestvågøy kommuner.

– Vi forstår at det er viktig å ha Nord Universitet til stede flere steder i regionen. Det er viktig for den regionale utviklingen, sier styrelederen.

Fornøyd

Remi Solberg, ordfører i Vestvågøy kommune, var fornøyd med styrets enstemmig vedtak om å opprettholde studietilbudet i Lofoten og Vesterålen.

Ordfører i Vestvågøy kommune Remi Solberg.

Ordfører i Vestvågøy kommune Remi Solberg.

Erik Magnus Samland

– Det var et viktig vedtak blant annet med tanke på de gode resultatene og den gode gjennomføringen blant studenter i Lofoten og Vesterålen, sier Solberg.

Det var han og ordfører i Hadsel kommune, Siv Dagny Aasvik, som ba om å få møte styret før saken ble behandlet. Egentlig skulle saken behandles i går, men siden ordførerne skulle komme med sine innspill først, ble det utsatt.

Lettet og glad

Også leder i Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet Nordland, Sissel-Anne Clausen, er fornøyd med vedtaket.

– Jeg er lettet og glad for at Nord universitet velger å videreføre den desentraliserte sykepleierutdanningen. Nå må vi bare finne en løsning for å kunne videreføre samme tilbudet i Bodø og i Helgeland, sier Clausen.

Desentralisert bachelor i sykepleie forsvinner i Bodø og på Helgeland

– En ting er helt sikkert; vi trenger sykepleiere både i kommuner og helseforetak i hele Nordland, legger hun til.

I Lofoten, på avdelingen i Vestvågøy, er det seks ansatte på sykepleierstudiet. I Hadsel kommune i Vesterålen er det fem ansatte. I år var det 262 søkere til de totalt 30 plassene som nylig ble økt til 45 plasser.

Jeg er lettet og glad for at Nord Universitet velger å videreføre den densentraliserte sykepleieutdanningen

Leder i yrkesseksjonen i helse og sosial, Sissel-Anne Clausen

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy