JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ramme private: NHO vil stanse profittfri velferd-utvalg

– Dette bør ikke se dagens lys, rett og slett fordi konsekvensene er så alvorlige, sier viseadministrerende direktør Anniken Hauglie i NHO.

– Dette bør ikke se dagens lys, rett og slett fordi konsekvensene er så alvorlige, sier viseadministrerende direktør Anniken Hauglie i NHO.

Nanna Aanes Wolden

NHO mener et regjeringsoppnevnt utvalg som skal se på profittfri velferd, ikke bør se dagens lys, fordi konsekvensene er så alvorlige for private virksomheter.

2022031709544520220317095430

Ifølge Klassekampen har viseadministrerende direktør Anniken Hauglie i NHO denne uka sendt et brev til Statsministerens kontor (SMK). Der ber hun om at utvalget, slik det ble signalisert i budsjettavtalen mellom regjeringspartiene og SV, ikke bør settes ned.

«Det verste som kan skje er at kommunen overtar og Jonas og Raymond får bestemme hva vi skal spise til middag»

– Dette bør ikke se dagens lys, rett og slett fordi konsekvensene er så alvorlige. Det er ingen private virksomheter i dag som vil tørre å investere i virksomheten sin dersom det skal bli forbudt å drive i pluss, sier Hauglie til avisa.

– Vi er ikke uenige med målsettingen til Rødt, sier ledelsen i Fagforbundet

SV-leder Audun Lysbakken svarer med at det NHO skisserer, er et helt annet utvalg enn hva SV fikk gjennomslag for å sette ned.

– Utvalget skal finne ut hvordan det er mulig å gjøre det, dersom man bestemmer seg for å fjerne profitten fra velferden, sier han til Klassekampen.

Statssekretær Tale Jordbakke (Ap) ved SMK skriver i en melding at det ikke er noen hemmelighet at regjeringen er uenig med NHO på en del punkter, men at SMK vil ta med seg innspillene i arbeidet med mandat og sammensetning av utvalget.

Denne gründeren spår kraftig oppsving for privat eldreomsorg: – Eldrebølgen er like rundt hjørnet

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy