Abortloven på 8. mars:

JesusKvinner går i tog for trosfrihet, men er mot hovedparolen 8. mars

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Sissel M. Rasmussen

Gruppa debuterer i tog på kvinnedagen, bak parolen «Trosfrihet for verdens kvinner». De er klare på at de er imot hovedparolen for selvbestemt abort.

2019030414170820190410203756

JesusKvinner vil i toget gå bak Åpne Dørers parole «Trosfrihet for verdens kvinner», i den delen av toget som har paroler for internasjonal solidaritet. Der er 8. mars-komiteens parole «Norge må ta ansvar – gi traffickingofre oppholdstillatelse».

Informasjonsleder Linda Askeland i Åpne Dører mener deltakelsen ikke er problematisk.

– Jeg skjønner at det er spørsmål rundt det. På 8. mars-komiteen sine sider står det at de som går i toget må være enig i en av hovedparolene og gå under den, sier Askeland til Dagen, som først omtalte saken.

Fagforbundets kvinner med røde strømper for abortloven: – Jeg kjenner at jeg blir sint

Administrativ leder Mai-Linn Strand i JesusKvinner sier det er mange paroler organisasjonen ikke støtter i årets tog, inkludert hovedparolen «Forsvar selvbestemt abort – Fjern nemndene!».

Pressekontakt Hanne Størset i 8. mars-komiteen i Oslo sier til Vårt Land at diskusjoner og uenighet om paroler ikke er noe nytt. Hun sier alle kan gå i 8. mars-toget, så lenge parolene ikke går direkte imot de prioriterte parolene, eller er uakseptable for komiteen. En parole som «Nei til selvbestemt abort» ville for eksempel ikke vært innenfor.

Fra grasrota: – At Erna Solberg åpner for endring i abortloven for å få KrF til forhandlingsbordet, er et skittent spillv

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Følg oss på Facebook

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy