JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Abortloven på 8. mars:

JesusKvinner går i tog for trosfrihet, men er mot hovedparolen 8. mars

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Sissel M. Rasmussen

Gruppa debuterer i tog på kvinnedagen, bak parolen «Trosfrihet for verdens kvinner». De er klare på at de er imot hovedparolen for selvbestemt abort.

2019030414170820190410203756

JesusKvinner vil i toget gå bak Åpne Dørers parole «Trosfrihet for verdens kvinner», i den delen av toget som har paroler for internasjonal solidaritet. Der er 8. mars-komiteens parole «Norge må ta ansvar – gi traffickingofre oppholdstillatelse».

Informasjonsleder Linda Askeland i Åpne Dører mener deltakelsen ikke er problematisk.

– Jeg skjønner at det er spørsmål rundt det. På 8. mars-komiteen sine sider står det at de som går i toget må være enig i en av hovedparolene og gå under den, sier Askeland til Dagen, som først omtalte saken.

Fagforbundets kvinner med røde strømper for abortloven: – Jeg kjenner at jeg blir sint

Administrativ leder Mai-Linn Strand i JesusKvinner sier det er mange paroler organisasjonen ikke støtter i årets tog, inkludert hovedparolen «Forsvar selvbestemt abort – Fjern nemndene!».

Pressekontakt Hanne Størset i 8. mars-komiteen i Oslo sier til Vårt Land at diskusjoner og uenighet om paroler ikke er noe nytt. Hun sier alle kan gå i 8. mars-toget, så lenge parolene ikke går direkte imot de prioriterte parolene, eller er uakseptable for komiteen. En parole som «Nei til selvbestemt abort» ville for eksempel ikke vært innenfor.

Fra grasrota: – At Erna Solberg åpner for endring i abortloven for å få KrF til forhandlingsbordet, er et skittent spillv

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Følg oss på Facebook

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy