JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rajah er årets renholder: – Vi er veldig stolte av deg

OVERRASKET PRISVINNER: Flankert av de stolte kollegaene assisterende rektor Andreas Mikkelborg og vaktmester Bjørn Dekko er det en glad Rajagopal Sriskantharajah som er kåret til årets renholder 2019.

OVERRASKET PRISVINNER: Flankert av de stolte kollegaene assisterende rektor Andreas Mikkelborg og vaktmester Bjørn Dekko er det en glad Rajagopal Sriskantharajah som er kåret til årets renholder 2019.

Ingeborg Vigerust Rangul

– Dette var veldig overraskende. Jeg er så glad. Sriskantharajah Rajagopal, årets renholder 2019, smiler bredt.

2019120214433520230821171436

ingeborg.rangul@fagbladet.no

Vaktmester Bjørn Dekko ved Stenbråten skole på Mortensrud i Oslo smiler minst like bredt. Han nominerte nemlig Rajagopal som årets renholder og har visst i over en måned at han hadde vunnet.

Sammen med assisterende rektor på skolen Andres Mikkelborg har han sneket seg inn på renholdskonferansen som Fagforbundet arrangerer.

Totalt var det 54 nominerte til prisen og tre stykker i ledelsen. Både Dekko og Mikkelborg ble oppringt og ga Rajagopal så gode skussmål at han stakk av med seieren til slutt.

– Da jeg så de to ble jeg helt nervøs. Det viser at jeg har gjort en bra jobb på skolen.

Med norskkurset i lomma er renholder Tirhas (43) ett hakk nærmere drømmen om fagbrev

Cecilie Haga

Stolte av kollegaen

– Han kom forsiktig inn på kontoret for en stund siden for å be om permisjon for å delta på konferansen og det var «aller nådigst» greit, ler Mikkelborg.

– Vi er så glad for at han selv ville på konferansen og at vi ikke måtte be han gå, for da hadde han kanskje skjønt at vi visste noe, ler Dekko.

Blomster, diplom og en pengegave på 5000 kroner som skal brukes sammen med kollegaene er prisen.

På torsdag blir det markering på skolen.

– Vi er veldig stolte av deg, sier Mikkelborg til sin kollega.

– Uten renholderne hadde ikke vi andre fått gjort jobben vår

Spesielt ansvarsfull

Rajagopal har jobbet på skolen i 9,5 år.

– Han har et eierforhold til skolen og føler på et ansvar som er mer enn man i grunn kan forvente, sier Dekko.

Rajagopal tok fagbrev for bare et par år siden. Noe han hadde grublet på om han skulle en stund, før han ble overbevist om at dette var noe han måtte ordne opp i og noe skolen også ønsker at de ansatte skal gjøre.

Assisterende rektor forteller at da Rajagopal tok fagbrevet hjalp han en medelev. Hun hadde glemt noe som han med den største selvfølgelighet hjalp henne med. Uten den hjelpen hadde ikke hun klart fagbrevet den gangen.

– Dette kjennetegner Rajagopal. Han gjør kollegaene gode og han synliggjør hvor viktig jobben hans er på skolen. Han er alltid opptatt av å holde seg faglig oppdatert. Dessuten er han alltid i godt humør. Det smitter.

Renholder som utmerker seg

Prisen for "Årets renholder" deles ut til en person som i løpet av foregående år har ytt en spesiell innsats for renholdsfaget, sine kolleger, kvalitetsutvikle renholdstjenesten, er samfunnsengasjert og inkluderende og på en eller annen måte har utmerket seg gjennom sitt daglige arbeid og som har ytt "det lille ekstra".

Prisen deles ut på Renholderens dag som i år var 2. desember.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy