– Bruk kunnskapen

Fagforbundets leder Jan Davidsen så framover mot neste års kommunevalg da han avsluttet årets velferdskonferanse i ettermiddag.

2010091417353620131216140526

per.flakstad@fagforbundet.no

Se på resultatene

Må overbevise

– Det gjør godt å høre hvordan dere har trukket fram gode alternativer til konkurranse og markedsstyring av offentlig sektor. Men husk at dette ikke slutter når denne konferansen er ferdig, nå må dere ta med dere kunnskapen hjem og fortsette arbeidet der, slik at vi kan få et politisk flertall ute i kommunene som ønsker å jobbe etter de samme linjene som vi gjør, sa Davidsen.

– Vi kjemper mot mektige motstandere. De sier ikke at de vil rive ned velferdsstaten, de sier ikke at de vil dumpe folks lønns- og arbeidsvilkår, de sier ikke at de vil redusere offentlige tilbud og legge ned tjenester. Og ingen vil finne noe slikt i de politiske partienes programerklæringer.

– Derfor er det viktig å se hvem motstanderne er. Vi må se bak de velklingende formuleringene og finne ut hva resultatene blir av det de ønsker å gjennomføre.

– Da er det ikke sikkert det ser så pent ut som de prøver å framstille det, fortsatte Davidsen.

– Men det er også viktig å huske på at det ikke er nok å ha rett hvis du ikke får folk til å tro på det. Derfor må vi nå må bruke den kunnskapen vi har fått gjennom denne konferansen slik at vi kan overbevise folk om at vi har gode løsninger på de utfordringene som ligger foran oss når vi skal bevare og videreutvikle den velferdsstaten som ikke minst fagbevegelsen har vært med på å bygge, sa Davidsen.

Ansvarlig redaktør:
Hege Breen Bakken
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt:
Redaksjonen
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy