– Nyttig kontakt for fosterforeldre

Fagforbundet møtte i går gruppa som arbeider for å bedre vilkårene for de kommunale fosterhjemmene.

2011052608432720131216161511

karin.svendsen@fagforbundet.no

Overraskelsen var stor blant fosterforeldrene i Fagforbundet da det ble kjent at Barne- og likestillingsdepartementet (BLD) hadde nedsatt ei arbeidsgruppe som skulle finne tiltak som kunne styrke de kommunale fosterhjemmene uten at Fagforbundet var invitert.

– Fagforbundet har en selvfølgelig plass i en slik arbeidsgruppe, mener Raymond Turøy, nestleder i Fagforbundet Seksjon helse og sosial. Han skjønner derfor godt skuffelsen blant fosterforeldrene over at Fagforbundet ikke ble invitert til å delta.

Viktig samtale

Arbeidsgruppa består av representanter fra Barne- og Familiedirektoratet (BUFdir), KS og Norsk Fosterhjemsforening. Fosterforeldre organisert i Fagforbundet har lenge etterlyst tiltak som kan bedre vilkårene for gode kommunale fosterhjem. De ble likevel ikke tildelt plass i arbeidsgruppa.

Onsdag denne uka ble derimot Fagforbundet invitert til et møte med arbeidsgruppa. Raymond Turøy møtte sammen med fosterforeldrenes representant i Fagforbundets faggruppe for barnevern, Harald Berre.

Vil se resultater

Raymond Turøy og Harald Berre sier etter møtet med den departementale arbeidsgruppa at de fremdeles mener Fagforbundet burde ha vært representert, men at de foreløpig vil avvente forslagene som arbeidsgruppa skal legge fram i begynnelsen av september.

– Nå har vi i hvert fall fått anledning til å markere våre saker, så får vi håpe arbeidsgruppa tar dem med videre, sier Berre.

Nestlederen i SHS lover at Fagforbundet vil holde kontakt med BLD og arbeidsgruppa for å sikre at fosterforeldrene har en kanal for å påvirke framtidas barnevern.

– Vi representerer fosterforeldrene. Fagforbundet har en unik kompetanse og bør spille en nøkkelrolle i utviklingen av barnevernet, sier Raymond Turøy.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy