- Ruter må stoppe anbudet for Oslo vest

Leder for Oslo Sporveiers Arbeiderforening, Rune Aasen, mener det pågående anbudet for Oslo vest må stoppes.

2012011018344720131216180317

ola.tommeras@fagforbundet.no

I disse dager avgjør Ruter hvem som skal få det lukrative anbudet for busskjøring i Oslo vest. Anbudet er anslått til 1,8 milliarder kroner for selskapet som blir tildelt det.

Ruter utestengte Unibuss fra anbudet i fjor, på grunn av korrupsjonsavsløringene i selskapet.

Som skreddersydd for MAN

I tillegg vakte kravspesifikasjonene for Oslo vest oppsikt. De er som tatt ut av en salgsbrosjyre for MANs leddbuss Lions City. Ruter krever at det selskap som trafikkerer Oslo vest skal kjøre med busser som ikke er mindre enn 18,74 meter og ikke større enn 18,75 meter. Busser på denne spesifikke lengden er det i dag kun MAN som produserer. Andre produsenters busser er 74 centimeter kortere. De må legge om sine produksjonslinjer dersom de skal være med og konkurrere.

Rune Aasen reagerte sterkt på disse avsløringene i høst, og framholdt at dette skaper grobunn for mistanke om korrupsjon og at anbudet er tilrettelagt.

- Må gjennomgås på nytt

- Når det nå kommer korrupsjonssiktelser i Ruter, så må de stoppe dette anbudet. Det kan ikke tildeles noen operatør før det er gjennomgått på nytt, sier Aasen.

Ruter har tidligere avvist at spesifikasjonene er tilrettelagt for MAN, og framholdt at kravet om busser innenfor en ti millimeters margin er et resultat av kvalitetsutvikling. De viser til at Volvo og Solaris også kan levere busser på denne lengden, da disse selskapene har dem på tegnebrettet.

Ansvarlig redaktør:
Hege Breen Bakken
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt:
Redaksjonen
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy