– Ufrivillig deltid ikke et stort problem

Ingen deltidsansatte har så langt benyttet seg av Ullevål Universitetssykehus' tilbud om full stilling.

2008011410431620131216033451

Pleiepersonell på Ullevål sykehus som ufrivillig jobber deltid kan få full stilling hvis de vil. Tilbudet har vært kjent en måneds tid, men ingen har hittil sagt ja, melder NRK Østlandssendingen.

Seksjonssjef Lene Sævik på Ullevål universitetssykehus sier til NRK at hun ikke har mottatt en eneste henvendelse fra ansatte som ønsker større stilling.

Ikke noe problem – Ufrivillig deltid er ikke et stort problem hos oss, sier Bjørn Wølstad-Knudsen, leder for Ullevål Universitetssykehus HF Fagforening, til Fagbladet.

Han mener de tillitsvalgte og arbeidsgiveren har en felles holdning om at frivillig deltid er greit, mens ufrivillig deltid bør unngås.

– Med det fokuset som har vært på ufrivillig deltid ellers i samfunnet har vi også ønsket at dette har blitt kartlagt hos oss. Det viser seg at opplevelsen vår langt på vei stemmer. Vi opplever også at arbeidsmiljølovens bestemmelse om at deltidsansatte har fortrinnsrett til større stillinger fungerer godt. Vi har hatt noen saker der vi har brukt den, sier Wølstad-Knudsen.

– Vil du si at Ullevål er et eksempel til etterfølgelse for andre arbeidsgivere når det gjelder deltid?

– Det høres jo veldig søtt og hyggelig ut, men det synes jeg. Sykehuset uttrykker som arbeidsgiver ganske klart at det ønsker ansatte som jobber hundre prosent.

Kunne vært mer kjent Sykepleierforbundets tillitsvalgte Arnhild Hage er en tanke mer kritisk. Hun sier til NRK at hun tror noen vegrer seg for å be om større stilling fordi de tror at det betyr at de må jobbe på en annen avdeling.

Lene Sævik vedgår overfor NRK at tilbudet om fulle stillinger nok kunne vært bedre markedsført. Samtidig viste en undersøkelse blant pleiepersonellet i høst viste at 8 av 10 sa seg fornøyd med det arbeidstilbudet de hadde.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSHS

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy