85-åringer feiret FN-dagen

– Dette er som 17. mai for oss, sier de ansatte på Majorstutunet bo- og behandlingssenter.

2011102415141420131216172455

Ved sykehjemmet på Majorstua i Oslo har de ansatte gjort det til en tradisjon på lik linje med selve nasjonaldagen å feire FN-dagen den 24. oktober.

Mandag fikk beboerne starte dagen med en ekte fransk frokost, da med både croissanter, hjemmelaget varm sjokolade, franske flagg og levende musikk fra to av sykehjemmets musikalske ansatte.

– De første årene hadde vi forskjellig frokost på alle avdelingene, men beboerne syntes den franske var så deilig, at nå kjører vi fransk frokost over hele linja, smiler Birgit Skogen, kulturinspirator ved Majorstutunet bo- og behandlingssenter.

Hun har for anledningen ikledd seg alpelue og halstørkle, men etter frokosten byttes den franske habitten ut med den norske folkedrakta.

Viktig merkedag

Fordelt på seks etasjer jobber det ansatte fra hele 42 forskjellige nasjonaliteter. FN-dagen er dermed en fin anledning til å feire mangfoldet.

– Vi har ansatte fra Afrika, Sør-Amerika, Europa og Asia. Målet med denne dagen er at vi skal se hverandre på en annen måte enn vi gjør til daglig. Det handler om kulturutveksling, og man viser fram noe fra sitt eget land, forklarer Skogen.

– Dette er litt som 17. mai for oss, det er da vi tar på oss folkedraktene. Dette har blitt en viktig merkedag her, noe man ser fram til hele året, sier hun.

En smak av verden

Kulturinspirator Skogen er ikke den eneste som har tatt på seg finstasen i anledning FN-dagen. Sammen med en gruppe ansatte fra både Norge, India og Pakistan går hun nå fra avdeling til avdeling i fargerike klær, og med hjemmelaget indisk godteri til beboerne.

– Her får de gamle smake på ting de aldri har smakt på før. Noen synes det er godt, andre synes det er helt grusomt, ler Skogen.

For henne er det viktig å gi beboerne en smak av verden, og huske på at man gjerne kan utvide horisonten, selv om man er fylt 85 år.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy