JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Europeisk hjelpepleierfeiring

De er størst i antall, men ikke i oppmerksomhet. Den europeiske dagen for hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og helsefagarbeidere ble markert med røde roser på føde- og barselavdelingen på Asker og Bærum sykehus.

2008112615422720131216075037

Spesialhjelpepleier og tillitsvalgt Liv Heidi Høydahl kommer rett fra fødestua etter å ha tatt imot en ny bærumsborger. I korridoren blir hun møtt med en rød rose og stresshjerte fra Kjellfrid Blakstad, leder for seksjon helse og sosial i Fagforbundet.

26. november er den europeiske dagen for hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og helsefagarbeidere, og dette ble markert for første gang i år.

"Omtanke er fremtidens medisin", var dagens motto, og Fagforbundet satte dette ut i praksis blant annet på Asker og Bærum sykehus, der Kjellfrid Blakstad møtte hjelpepleiere på kirurgisk, ortopedisk og føde-, spedbarn- og barselavdelingen.

Verdsatt på barsel

På Asker og Bærum sykehus har nedskjæringene fjernet 30-35 hjelpepleierstillinger bare i løpet av det siste året. Hjelpepleierne som møter de nye verdensborgerne har så langt vært skånet:

- Her på avdelingen er antall hjelpepleierstillinger stabilt, men det er viktig med en markering av yrkesgruppen og jobben vi gjør, sier Liv Heidi Høydal.

Av de rundt 40 hjelpeleierne på føde-, spedbarn og barselavdelingen er 30 medlemmer i Fagforbundet.

- Hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og helsefagarbeidere utgjør kjernetroppene i landets helse- og omsorgstjenester, og Fagforbundet organiserer 74 000 av disse.

Gjennom den europeiske merkedagen vil vi vise hvilken kompetanse vi har, og hvilken viktig jobb vi gjør, sier Kjellfrid Blakstad.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy