JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klæbu-rådmann gikk på dagen

Rådmann Ruth Astrid Eng Mule gikk i går fra stillingen med øyeblikkelig virkning. Årsaken er "ulikt menneskesyn" ifølge Adresseavisen.

2009112012004620131216115526

Konfliktnivået i Klæbu har lenge vært høyt grunnet prosessen fram mot anbudsutsettelse av kommunens sykehjem. I tillegg havnet kommunen i høst også på Robek-lista, og dette bidro også til at det ble reist spørsmål om rådmannens håndtering av økonomien.

På formannskapsmøtet der budsjettbehandling for 2010 var tema i går, varslet rådmann Ruth Astrid Eng Mule at hun ville fratre stillingen med øyeblikkelig virkning.

Ulikt menneskesyn

Mule begrunner sin fratreden slik i dagens utgave av Adresseavisen: "Deler av det nåværende kommunestyret har et annet menneskesyn og et annet syn på personalbehandling enn meg."

Hun ønsker ikke å konkretisere hva som hun ligger i dette.

Sykmeldt assisterende

I påvente av en formell konstituering, er kommunalsjef for organisasjon, Johnny Nilsen, fungerende rådmann. Nilsen fungert i stillilngen som assisterende rådmann etter at Tore Flatmo, som innehar stillingen, ble sykmeldt.

Forut for denne sykmeldingen skal det angivelig ha vært store samarbeidsproblemer på rådmannens kontor. Ingen ønsker å utdype hva som ligger i dette.

Ikke overrasket

Hovedtillitsvalgt i Klæbu kommune, Ingar Sund er ikke overrasket over at Mule trekker seg fra rådmannsjobben:

- Etter det kjøret jeg vet rådmannen har vært utsatt for, er jeg ikke overrasket over at Mule går, men synes det er dramatisk at det skjer på denne måten.

- Nå er jeg spent på fortsettelsen, sier Sund.

Arbeidstilsynet inne

Arbeidstilsynet har nylig engasjert seg i en konflikt mellom hovedtillitsvalgt Ingvar Sund og den politiske ledelsen.

- Hovedvernombudet tok kontakt med tilsynet da vår tillitsvalgte fikk en mildt sagt kritikkverdig behandling i et partssammensatt møte, forteller Gunn Elin Flakne, nestleder i Fagforbundet Sør-Trøndelag.

Hun sier bildet av hva som nå er situasjonen i Klæbu er uklart, men at hun som tillitsvalgt aldri har opplevd noe tilsvarende.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy