Klæbu-rådmann gikk på dagen

Rådmann Ruth Astrid Eng Mule gikk i går fra stillingen med øyeblikkelig virkning. Årsaken er "ulikt menneskesyn" ifølge Adresseavisen.

2009112012004620131216115526

Konfliktnivået i Klæbu har lenge vært høyt grunnet prosessen fram mot anbudsutsettelse av kommunens sykehjem. I tillegg havnet kommunen i høst også på Robek-lista, og dette bidro også til at det ble reist spørsmål om rådmannens håndtering av økonomien.

På formannskapsmøtet der budsjettbehandling for 2010 var tema i går, varslet rådmann Ruth Astrid Eng Mule at hun ville fratre stillingen med øyeblikkelig virkning.

Ulikt menneskesyn

Mule begrunner sin fratreden slik i dagens utgave av Adresseavisen: "Deler av det nåværende kommunestyret har et annet menneskesyn og et annet syn på personalbehandling enn meg."

Hun ønsker ikke å konkretisere hva som hun ligger i dette.

Sykmeldt assisterende

I påvente av en formell konstituering, er kommunalsjef for organisasjon, Johnny Nilsen, fungerende rådmann. Nilsen fungert i stillilngen som assisterende rådmann etter at Tore Flatmo, som innehar stillingen, ble sykmeldt.

Forut for denne sykmeldingen skal det angivelig ha vært store samarbeidsproblemer på rådmannens kontor. Ingen ønsker å utdype hva som ligger i dette.

Ikke overrasket

Hovedtillitsvalgt i Klæbu kommune, Ingar Sund er ikke overrasket over at Mule trekker seg fra rådmannsjobben:

- Etter det kjøret jeg vet rådmannen har vært utsatt for, er jeg ikke overrasket over at Mule går, men synes det er dramatisk at det skjer på denne måten.

- Nå er jeg spent på fortsettelsen, sier Sund.

Arbeidstilsynet inne

Arbeidstilsynet har nylig engasjert seg i en konflikt mellom hovedtillitsvalgt Ingvar Sund og den politiske ledelsen.

- Hovedvernombudet tok kontakt med tilsynet da vår tillitsvalgte fikk en mildt sagt kritikkverdig behandling i et partssammensatt møte, forteller Gunn Elin Flakne, nestleder i Fagforbundet Sør-Trøndelag.

Hun sier bildet av hva som nå er situasjonen i Klæbu er uklart, men at hun som tillitsvalgt aldri har opplevd noe tilsvarende.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy