JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fra grasrota

Derfor gleder jeg meg til å jobbe i jula

2018122009062020230821171436
EKSTRA TID: Der jeg jobber er vi godt bemannet, og både avdelingsleder og de ansatte bruker gjerne ekstra tid på jobben for å sørge for at beboerne får en hyggelig jul.

EKSTRA TID: Der jeg jobber er vi godt bemannet, og både avdelingsleder og de ansatte bruker gjerne ekstra tid på jobben for å sørge for at beboerne får en hyggelig jul.

Illustrasjon: Øivind Hovland

God bemanning, tid med beboerne, tidenes herremåltid med de ansatte og Tre nøtter til Askepott. Det er arbeidsplassen min i jula.

Hjelpepleier

Da er julen her igjen. Sist jeg jobbet i julen fikk mange av de ansatte omgangssyken. Jeg var en av få som slapp unna. Det resulterte i mye ekstra jobb og mindre folk på jobb fordi de var syke. Likevel hadde vi en utrolig fin jul på jobb.

Dagene før jul var hektiske fordi så mange var borte, men det roet seg på julaften. Da kom de fleste tilbake av de som hadde vært syke og skulle jobbe, og vi spiste tidenes herremåltid sammen. Etterpå koste vi oss med Tre nøtter til Askepott og Sølvguttene. Det var også mange pårørende som var innom med ekstra kos til kaffen. Julekvelden rundet vi av med noe godt i glasset og på tallerkenen. Og julemusikk, da.

Stemmer fra grasrota

Ikke ensomt

Nå er det desember igjen. Mange av oss har ting vi skal gjøre både for oss selv og andre før juleroen senker seg. Da skal flere endelig nyte tiden med sine kjære. Flere ansatte ønsker ekstra fri i jula nettopp for å være sammen med egen familie, men vi kan ikke alle få fri.

Da er det fint at det ikke er ensomt å jobbe i helsesektoren. Flere jeg har snakket med som arbeider i jula, er mye alene. Slik er det ikke der jeg arbeider. For det første handler selve jobben min om å være sammen med andre mennesker og om å hjelpe dem med det de måtte trenge. I tillegg kan jeg og de andre ansatte organisere det slik at jula ikke blir så fremmed selv om vi er på jobb. Bare ved å sette på litt julemusikk vil juledagen bli ulik alle andre dager.

Ti tips: Slik tar du vare på hunden og katten i jula

Ekstra tid

Liten grunnbemanning, flere oppgaver på hver enkelt og ingen medbestemmelse. Det er situasjonen for mange av de som arbeider i jula. Det er heldigvis ikke slik på min arbeidsplass. Der er vi godt bemannet, og både avdelingsleder og de ansatte bruker gjerne ekstra tid på jobben for å sørge for at beboerne får en hyggelig jul.

For noen av beboerne er vi som jobber i jula kanskje de nærmeste de har disse dagene. Da er det fint å kunne bruke litt ekstra tid med dem. Mange pleiere har ikke mulighet til det, men hos oss legges det heldigvis til rette for at vi får denne tiden.

Timelønn på over 500 kroner? Dette må du vite om du skal jobbe i jula

Godt samarbeid

Det er viktig å ha gode avdelingsledere som ikke sparer på kronene i jula. De bør heller sørge for at vi er nok folk på jobb. Hos oss jobber både faste ansatte og vikarer ekstra for at jula skal bli en hyggelig tid uten stress og mas.

Jeg skal selv jobbe i jula, og jeg gleder meg. Et godt samarbeid på arbeidsplassen sørger for en god jul for både ansatte som ønsker fri og for de som ønsker å jobbe. Og ikke minst for de beboerne som trenger vår hjelp. Det er slik julen skal være.

Jeg vil sende en stor takk til alle som jobber i jula. Til de som sørger for at andre har det de trenger for å nyte jula.

Og med det ønsker jeg alle en riktig god jul og et godt nytt år.

Der jeg jobber bruker avdelingslederne og de ansatte gjerne ekstra tid på jobben for å sørge for at beboerne får en hyggelig jul.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy