Vidar Eriksen (montasje)
hege.bakken@fagbladet.no
Fra grasrota har vi kalt det, et prosjekt Fagbladet har jobbet med i et drøyt år.
Vi har invitert medlemmer og tillitsvalgte i Fagforbundet, folk med helt vanlige jobber, til å skrive om det som opptar dem i hverdagen. Ting som opprører dem eller gjør dem glad, temaer som er oppe til diskusjon i samfunnsdebatten eller aller helst: om det som ellers ikke blir snakket om.
Her finner du alle Fra grasrota-innleggene
Fagbladet har lesere fra omtrent alle kriker og kroker av norsk arbeidsliv – fra hele landet. Dermed har vi en unik mulighet til å fange opp hva folk flest tenker om arbeid, velferd, utdanning, likestilling, deltid, folkeskikk og tidsklemmer. I en tid der debattene polariseres og vi bekymrer oss for at folk forsvinner inn i hvert sitt ekkokammer, har vi forsøkt å rigge til en plattform som vi håper flere vil ha nytte av å følge med på.
Vi har nå 16 skribenter i stallen, som med hver sin stemme dekker et vidt spenn av interesser og erfaringer. Vi har sagt at ingen temaer er for store, ingen for små. Og det er lov å både provosere og skape entusiasme. Hittil har vi klart begge deler. Sakene vi har publisert hittil, har både blitt godt lest og delt, noe vi selvsagt syns er stor stas.
Les om alle grasrot-skribentene
Når vi i dag lanserer prosjektet i hele sin bredde er jeg som redaktør stolt over alle de flinke folka vi har klart å rekruttere. Noen av dem har skrevet en del før, andre har oppdaget en skriveglede de ikke ante at de hadde.
Uansett er det en glede å endelig kunne si lykke til videre til hver eneste grasrotstemme!
OMSKOLERT: Rune Lundquist gikk fra bruker til medarbeider på Sagatun. – Jeg ble bedre av å hjelpe andre, sier han.
Werner Juvik
MISNØYE: Sammen med sine kolleger står Inger Marie Hagen ved OsloMet bak Medbestemmelsesbarometeret. Den viser at mer enn hver femte arbeidstaker gir uttrykk for misnøye med ledelsen.
Kasper Holgersen
SKÅL: 43 prosent av norske arbeidstakere må selv betale for julebordet selv.
Colourbox
– Vi er overrasket over den sterke økningen ettersom svakere kronekurs har ført til høyere levekostnader i utlandet, sier Nav-direktør Hans Christian Holte.
Hanna Skotheim
Offentlig ansatte renholdere er en gruppe som har særaldersgrense. For å få særalderspåslaget som regjeringen foreslår i nye pensjonsregler må de kunne dokumentere stillingsprosent og at de faktisk hadde stilling med særaldersgrense 30 år tilbake i tid.
Werner Juvik
NAV-ANSATT: Fardowsa Qambi har jobbet som veileder ved Nav i bydel Sagene i Oslo i to år.
Jo Straube
Fagbladet
Vidar Eriksen (montasje)
Fagbladet