Monica er en av fjorårets lønnsvinnere

Her er sakene vi leste mest på fagbladet.no i 2016

Privat

Leserne er opptatt av penger og rettigheter. Og av Ole Martin, som går Oslo-Istanbul på jobb hvert år.

2017010212370020170102151527

knut.nygaard@fagbladet.no

Den mest populære saken på fagbladet.no i 2016 er oversikten over snittlønna i 100 yrker. Nesten 70.000 leste denne saken.

Mye lest: – Helsefagarbeiderne må få mer å si

Fjorårets nest mest mest leste sak på fagbladet.no handler om hva du har krav på når du må jobbe mens andre har fri. Denne gangen handlet det om påskejobbing, og flere enn 60.000 leste denne artikkelen. Men også artikler om andre røde dager er populære. Som for eksempel denne, som handler om jula.

PÅSKE: Saken om røde dager i påsken fenget fagbladet.nos lesere.

PÅSKE: Saken om røde dager i påsken fenget fagbladet.nos lesere.

colourbox

Uheldig? Hjemforsikringen blir med deg i hele Norden

Det store året for lønnsoppgjør

2016 var også et stort år på tariffsiden. Fagforbundet var med på å forhandle flere enn 70 tariffavtaler. 30. april var det klart at det største oppgjøret, Kommuneoppgjøret, var over – til og med før fristen gikk ut. I tillegg leste nesten 30.000 saken om de økonomiske kravene, da de ble lagt fram 19. april.

Ole Martin går langt

Så har vi artikkelen om hvem som går lengst på jobb. Flere arbeidstakere i forskjellige yrker fikk skritteller av Fagbladet. Resultatet viste at det var portøren Ole Martin som gikk aller lengst – distansen tilsvarer Oslo - Istanbul hvert år. Flere enn 36.000 leste denne.

GÅR LANGT: Fagbladet målte hvor langt man går i seks forskjellige yrker.

GÅR LANGT: Fagbladet målte hvor langt man går i seks forskjellige yrker.

Lønnsvinner

Nesten 31.000 leste gladsaken om Monica Sørhøy Berg, som traff innertier i kommuneoppgjøret. Barne- og ungdomsarbeideren kunne notere seg for en lønnsøkning på hele 27.000 kroner, med sin kompetanse og lange fartstid.

Les også: Helsefagarbeiderne får 40.000 kroner mer i lønn når Oslo kommune overtar privat sykehjem

Regjeringen snudde i pensjonssak

Rundt 1500 uførepensjonister får en betydelig økning i inntekten sin og solid etterbetalt, etter at regjeringen nå fjerner regler som blant andre Fagforbundet har påpekt gir svært urettferdige utslag. Drøyt 26.000 leste denne saken. Fagbladet.no skrev første gang om dette tidligere i høst, da det viste at enslige minstepensjonister med offentlig tjenestepensjon ikke ville få del i pensjonsøkningen.

Her er røddagene i mai

Klar til ferien

Feriestoff fenger. Rett før sommeren la vi ut saken om hvor mye ferie du har krav på, og andre rettigheter når det gjelder ferie. Denne gikk hjem hos 25.000 lesere. Den enda større oversiktsartikkelen vekket også stor interesse.

Ferie til gode? Sjefen kan tvinge deg til å ta fri

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy