Fagforbundet: – Trenger kvinnefrontfag

– Verdsetting av kvinneyrkene er viktig for å oppnå målet om likelønn. Derfor trenger vi "kvinnefrontfag", sier Fagforbundets nestleder Gerd Kristiansen i en pressemelding.

2008022113591320131216040601

Fagforbundet ser fram til debatten om likelønn, etter at likelønnskommisjonen i dag la fram sin innstilling. - Det er gjort et viktig stykke arbeid med et viktig politikkområdet, sier Fagforbundets nestleder Gerd Kristiansen i en pressemelding som ble sendt ut i ettermiddag. Her heter det videre:

«– Kommisjonen tar til orde for for at lønnsøkningen kan være større i offentlig sektor enn i privat. Det er jeg helt enig i. Verdsetting av kvinneyrkene er viktig for å oppnå målet om likelønn. Derfor trenger vi "kvinnefrontfag", sier Fagforbundets nestleder Gerd Kristiansen.

– Kvinner jobber fortsatt langt mer deltid og går oftere i turnusordinger enn menn. Jeg mener forslag som lovfestet rett til heltid og likestilling av skift og turnus må vurderes. Jeg er skuffet over at kommisjonen ikke har kommet opp med konkrete forslag rundt disse problemstillingene.

– Jeg har også lyst til å advare mot å overvurdere tredeling av fødselspermisjon som løsning for å oppnå likelønn, sier Kristiansen. Hun har ikke konkludert på kommisjonens forslag om å tredele fødselspermisjon.»

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy