Går til sak for heltid

Fire ansatte ved Granvin sjukeheim i Hordaland går til sak for å få faste heltidsstillinger. - Dette blir en prøve på om loven er god nok, sier leder i Fagforbundet Hordaland, Roger Heimli.

2007092511071420131216022206

De fire ansatte har alle i praksis jobbet full stilling i flere år. Men bare rundt halvparten av arbeidstiden er kontraktfestet, skriver Bergens Tidende.

- Ofte ringer de halv sju om morgenen og spør om vi kan komme på jobb. Hverdagen blir veldig uforutsigbar, og i perioder tærer det på. Man kan ikke planlegge verken legetimer eller andre gjøremål, samtidig vil man ikke si nei når man blir spurt om å jobbe, vi trenger jo de vaktene vi kan få, sier Margrete Osa Hausnes til avisen. Osa Hausnes har en stilling på 55 prosent.

Prinsippsak

9. oktober møter hun og tre kolleger i Hardanger tingrett for å prøve sin rett til heltidsstilling. Roger Heimli, leder i Fagforbundet Hordaland, sier at han har tro på at de fire vil nå gjennom.

- Vi forventer at det blir slått fast et prinsipp om at man skal ansettes i den stillingsprosenten det er behov for, sier han til Fagbladet. Han fortsetter:

- Det er hårreisende at noen kan bli ansatt i 18 prosent stilling når man faktisk benytter seg av personen mye mer. Dette har ikke bare med arbeidslivet å gjøre - det er for eksempel umulig å få boliglån når man bare har en 18 prosent stilling å vise til.

God nok lov?

Heimli sier han har forhåpninger om at rettsvesenet vil se det urimelige i denne situasjonen, og mener at denne saken vil være en prøve på om loven per i dag er god nok.

- Vil vi se flere rettssaker av denne typen?

- Det vil vi nok, ikke minst som en konsekvens av at det blir mediedekning rundt denne.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy