Ingen uravstemning

Tariffavtalen for kommuneoppgjøret er forlenget, dermed blir det ingen uravstemning – heller ikke for Oslo-oppgjøret.

2009060412421320131216102643

Loven gjelder alle

Det har vært spekulert på om kommuneoppgjøret skal sendes ut på uravstemning, men dette avkrefter forhandlingsenheten i Fagforbundet.

– Det blir ingen uravstemning. Dagens avtale videreføres uendret, dermed gjelder dagens offentlige tjenestepensjon. Vi har rett og slett ingen endringer å stemme over. Vi kan ikke stemme over den nye lovens virkninger, den er vedtatt av Stortinget, sier Hilde Løkholm som er rådgiver i Fagforbundet.

Det betyr at dagens regler står uendret fram til neste gang tariffavtalen skal reforhandles, noe som normalt vil skje i forbindelse med hovedoppgjøret i 2010.

Nattens resultat betyr at også offentlige tjenestepensjoner skal levealderjusteres, og reguleres etter den nye lovens regler som trår i kraft 1. januar 2011.

– Dette er Stortingets vedtak; levealderjusteringen kan vi ikke få gjort noe med. Men Opptjente rettigheter pr. første januar 2011 er sikret, sier Løkholm. Avtalen garanterer at "medlemmer av offentlige tjenestepensjonsordninger med 15 år eller mindre igjen til 67 år er sikret 66 prosent av pensjonsgrunnlaget ved 67 år etter 30 års opptjening."

Ansvarlig redaktør:
Hege Breen Bakken
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy