JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

MENINGER

«Løp og kjøp» medlemsskap i Fagforbundet på tilbud!

2023021309573020230224102656
På Fagforbundets seneste landsmøte ble det bestemt at kontingenten skulle settes ned, og det raskere enn hva som opprinnelig lå i forslaget.

På Fagforbundets seneste landsmøte ble det bestemt at kontingenten skulle settes ned, og det raskere enn hva som opprinnelig lå i forslaget.

Bjørn A. Grimstad

Pensjonist og medlem i Fagforbundet

Fagforbundets leder Mette Nord presenterte sin store «nyhet» i siste nummer av Fagbladet, men det var ikke med noe smil om munnen. Det hun meddeler, er dagens kalde virkelighet, nakne fakta og det bedrøvelige resultatet av ukers arbeid med å motivere oss til å være enige om at dette var et godt og gjennomtenkt tiltak.

Fagforbundet må ta 360 millioner kroner fra fond for å dekke underskudd

Det ser så flott ut, høres forlokkende ut også med at «Nå blir medlemskapet billigere for mange »!

Jeg ble fagorganisert 30.11.1963 i NEKF fordi jeg forstod at dette var en fordel og sikkerhet for oss unge den gang. Opp gjennom årene har jeg sammen med kollegaer stått i mange kamper og konflikter for krav og rettigheter i henhold til avtaler og ikke minst lønn og pensjon.

Fagorganisasjonen har vært viktig for oss på gulvet på så mange måter, og i 2009 meldte jeg meg inn i Fagforbundet Region Tønsberg. Kontingenten betalte vi punktlig og med glede – vi følte at vi fikk hjelp med det meste.

At vi som pensjonister skulle oppleve det vi nå blir tilbudt, var helt utenkelig den gang, og nå helt usmakelig!

Skulle fly halvparten så mye. Se hvordan det gikk

Takket være oss som nå er godt voksne og har dannet grunnlaget for dagens organisasjon, høster dagens medlemmer stor nytte av tidligere medlemmers innsats.

Men tidene forandrer seg, og nye tanker kommer på banen. Det koster «å være kar», også å være en organisasjon. Noe vi nå er i ferd med å føle på kroppen, vi som er godt voksne i dag.

Vi har alle en pensjon, men ikke alle har nok til å leve bekymringsløst. Blant våre godt voksne er det også mange minstepensjonister og uføre som sliter økonomisk. Det er her Mette Nord skal hente «tapet» for å tilby yrkesaktive en lavere kontingent! Det er slik det har blitt, og «godt jobba» sier nok manga nå!

Fra grasrota: Landsmøtet pekte vei: Fagforbundets framtid er lys

Våre minstepensjonister og uføre sliter økonomisk, særlig siden strømprisene er dramatisk høye, prisene på drivstoff og nesten alle varer stiger raskere enn pensjonen øker osv. Det er jo kjent at pensjonistene er blitt hengende etter når det gjelder våre pensjoner – noe som ofte gir følelse av «utenforskap» siden man ikke har råd til å delta i alle sosiale tilbud som før.

Pensjonister er stilltiende og godtar mye, men dette er i overkant. Mette Nord har lagt ut et «godt og forståelsesfullt» innlegg i Fagbladet, der hun håper å lokke flere til å bli medlemmer.

Så mye lavere blir kontingenten fra neste år

Pensjonistene med svak økonomi som får en økt kontingent, vil nok sterkt vurdere å melde seg ut som følge av dette. Fagforbundet har alltid lagt vekt på ivareta de svakes rettigheter, men nyordningen viser dessverre at vi som pensjonister og uføre nå skal velges bort fordi vi koster for mye. Bittert for de som gjennom år har vært med på å bygge opp organisasjonen og sørge for gode vilkår og trygghet i jobben for alle i arbeidslivet.

Utenforskap og nedvurdering synes å være takken for tidligere innsats og deltakelse i organisasjonen. Det hele synes å bære preg av hemmeligholdelse siden saken som nå er vedtatt, nærmest ikke har vært gjenstand for den åpenhet fagforbundet selv mener de står for.

Vi ønsker Mette Nord lykke til med medlemstilgangen, makten og styringsevnen til å legge pensjonister og uføre med svak økonomi på sidelinjen.

Vi savner Mette Nord i gammel stil der smil, fellesskap og samhold var idealene vi alle hegnet om.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy