Nei til vold

Fagforbundet støtter krisesenterets Rosa-prosjekt med 25.000 kroner. Den skal gå til sosiale tiltak for kvinner som er ofre for menneskehandel. Også kulturskolen på Tøyen ble støttet med en gavesjekk.

2009112511474320131216115859

titti.brun@fagforbundet.no

– Det er en dårlig dag i dag, fordi det i år igjen er nødvendig å markere FNs internasjonale dag til bekjempelse av vold mot kvinner, sa Jan Davidsen da ha overrakte gavesjekken på Fagforbundets landsmøte.

Rosa

Rosa står for reetablering, oppholdssted, sikkerhet og assistanse og er et tilbud om hjelp tl kvinner og barn som er utsatt for menneskehandel. Krisesentrene er viktigste samarbeidspartner for prosjektet.

Fagforbundet har medlemmer på krisesentrene over hele landet, og har nylig startet et nettverk for å styrke de ansatte i deres arbeid.

16-dagers aksjon

FN-dagen er også starten på en 16-dagers internasjonal kampanje mot vold. I Norge er aksjonen et samarbeid mellom LO og krisesenterene.

– Vi aksjonerer disse dagene med å stille krav til myndighetene om å beregne og synliggjøre de samfunnsøkonomiske konsekvensene av menns vold mot kvinner, sa Davidsen.

Symfoni

Også et spesielt kulturskoleprosjekt på Tøyen i Oslo ble støttet med 25.000 kroner. Der er det satt i gang et musikkprosjekt i skoletiden for at alle barn skal kunne delta. Målet er å bygge opp et helt symfoniorkester. På landsmøtet spilte elevene Attila og Abou på kornettene sine for full sal.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy