JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Disse lønnsforhandlingene starter i dag

Norges bank

I dag starter lønnsforhandlingene mellom LO og Virke. Oppgjøret gjelder ansatte i mange handelsbedrifter, men også medlemmer i Fagforbundet.

2023050811040120230508112535

per.flakstad@fagbladet.no

– LO krever samme ramme som vi fikk etter streiken mot NHO i april, sier Steinar Krogstad, LO-nestlederen som leder forhandlingsdelegasjonen til LO.

Teateransatte har fått ny lønn

Etter fire dagers streik fikk alle LO-medlemmer 7,5 kroner i timen, de lavtlønte fikk 11,5 eller 10,5 kroner, avhengig av om de har lokal forhandlingsrett eller ikke.

Årets mellomoppgjør er samordnet. Det vil si at det også gjelder Fagforbundets medlemmer med Virke-avtale. Medlemmene som omfattes av forhandlingene er frisører, Brukerstyrte Personlige assistenter, kinoansatte, apotekansatte, ansatte på legesentre, ansatte i boligbyggerlag, park- og idrettsansatte og ansatte ved badene.

Sprengte rammen i kommuneoppgjøret

Sammen med andre LO-forbund er det totalt 30.000 medlemmer som omfattes av Virke-avtalen.

– LO vil sikre økt kjøpekraft og arbeidstakernes andel av verdiskapingen, sier Steinar Krogstad.

– I en periode med økte priser, er det kun et skikkelig lønnsløft som hjelper. Det er det vår jobb å sikre at arbeidstakerne får sin del av kaka, legger han til.

Statsansatte får ny lønn: 31.000 kroner til alle

Men Virke-sjef Bernt G. Apeland har tidligere tatt til orde for at frontfagsmodellen blir satt litt til side i år.

– Som utgangspunkt legger vi i Virke alltid frontfaget til grunn. Men i år er det ikke nødvendigvis bærekraftig å følge frontfaget alle steder. Det kan bli for romslig for enkelte av våre bransjer, sa Apeland i et intervju med E24 i mars.

Spekter-oppgjøret: De lavtlønte får over 20.000 kroner

Fristen for å bli enige om en forhandlingsløsning er tirsdag 9. mai.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy