JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO, YS og Virke

Enighet: – Fullt gjennomslag for LO i forhandlingene

Sissel M. Rasmussen

Det er enighet i lønnsforhandlingene mellom LO, YS og Virke. Partene er enige om et resultat som gir en samlet ramme på 5,2 prosent.

2023050910484220230509110256

tips@fagbladet.no

Ifølge en pressemelding fra LO betyr resultatet fullt gjennomslag for LOs krav.

Årets mellomoppgjør er samordnet. Det vil si at resultatet også gjelder Fagforbundets medlemmer med Virke-avtale. Medlemmene som omfattes av forhandlingene er frisører, Brukerstyrte Personlige assistenter, kinoansatte, apotekansatte, ansatte på legesentre, ansatte i boligbyggerlag, park- og idrettsansatte og ansatte ved badene.

Økt kjøpekraft

Sprengte rammen i kommuneoppgjøret

– Et godt oppgjør for alle, og mer til de lavlønte, sier LOs nestleder Steinar Krogstad. 

– Vi fikk gjennomslag for våre viktigste krav – et lønnsoppgjør som gir økt kjøpekraft, og som gir enda mer i lønnstillegg for de lavlønte, sier nestleder Steinar Krogstad, som har ledet LOs forhandlingsdelegasjon.

Resultatet ble i tråd med resultatet etter LO/NHO-streiken i april. Det betyr en ramme på 5,2 prosent og 7,5 kroner i lønnstillegg for alle ansatte. I tillegg er det avtalt særlige tillegg og mekanismer for å gi ekstra til de lavest lønte. 

Ansatte i BPA, kinoer og apotekansatte får også et lavlønnstillegg på 3 kroner per time.

Det gir et samlet lønnsopprykk på 14.625 kroner i årslønn. Medlemmer med lavlønnstillegg får et opprykk på til sammen 20.475 kroner.

Les hele protokollen her:

Medlemmer i Fritids- og opplevelsesavtalen (park- og iderettsansatte og ansatte ved badene) får et lavlønnstillegg på 4 kroner per time og får dermed et samlet lønnsopprykk på 22 426 kroner-

I rammen ligger det et handlingsrom for lokale forhandlinger, men dette rommet kan variere fra bransje til bransje.

Spekter-oppgjøret: De lavlønte får over 20.000 kroner

Også Virke er fornøyd

– Det har vært konstruktive forhandlinger, og Virke er fornøyd med å komme til en enighet uten konflikt. Vårt mål har vært å overholde rammen fra frontfaget, og det har vi klart, sier Bernt Apeland, administrerende direktør i Virke.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy