JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret:

Enighet i Oslo etter over et døgn på overtid: – Et godt resultat for våre medlemmer, mener Fagforbundet

FORNØYDE: Per Egil Johansen, forhandlingsleder LO Kommune Oslo og Roger Dehlin, leder Fagforbundet Oslo, er fornøyde med resultatet etter over et døgns mekling.

FORNØYDE: Per Egil Johansen, forhandlingsleder LO Kommune Oslo og Roger Dehlin, leder Fagforbundet Oslo, er fornøyde med resultatet etter over et døgns mekling.

Bjørn Lodve Wikstrøm/Fagforbundet

Etter en krevende mekling i over et døgn på overtid, er partene i Oslo kommune endelig enige. Oppgjøret sikrer reallønnsvekst og ingen lokale forhandlinger.

2022052501412120220525014121

marte.bjerke@fagbladet.no

Dermed unngår 18.388 LO-medlemmer i Oslo å havne i konflikt.

– Det er et godt resultat for våre medlemmer, som sikrer reallønnsvekst for hele laget, sier en godt fornøyd Roger Dehlin som leder Fagforbundet Oslo, i en pressemelding fra Fagforbundet. 

LES OGSÅ: Skjebnenatt for ansatte i kommunene. Meklingen pågår fortsatt på morgenen

Kronetillegg på minst 18.800 kroner

Resultatet av meklingen i Oslo gir alle ansatte minst 18.800 kroner i kronetillegg. De som har lønnstrinn 33 og høyere får lønnstillegget i form av en økning på 3,71 prosent, med virkningsdato fra 1. mai 2022.

Roger Dehlin hadde riktignok helst sett at alle ansatte hadde fått et flatt kronetillegg.

– Vi mener det ville vært mest rettferdig, men i et slikt oppgjør må alle gi og ta, sier han. 

Forhandlingssammenslutningene Akademikerne, Unio og YS-K Oslo har også godtatt meklingsresultatet. 

Unngår lokale forhandlinger, øker helgetillegg

Dehlin er derimot svært fornøyd med at det ikke blir lokale forhandlinger i årets oppgjør.

– Dermed ble kronetillegget på lønnstabellen mye høyere, sier han.

Meklingen resulterte også i at de som jobber på lørdager og søndager får mer å rutte med.

LO Kommune Oslo fikk gjennomslag for sitt krav om at helgearbeid må kompenseres bedre:

Tilleggene øker med 5 kroner per time uansett om du jobber ordinært helgearbeid (til 55 kroner per time), om du jobber 19 eller flere helger i året (til 105 kroner per time), eller om du jobber 345 eller flere helgetimer i løpet av året (til 125 kroner per time).

LES OGSÅ: Storstreik avverget: Så mye får alle kommuneansatte

Forhandlingsleder for LO Kommune godt fornøyd

Partene ble dessuten enige om at det skal settes i gang et partssamarbeid om arbeidstøy i tariffperioden. Bakgrunnen er at selv om mange ansatte har behov for arbeidstøy, kompenseres dette i ulik grad i kommunens virksomheter. 

LANGT PÅ OVERTID: Forhandlingsdelegasjonen i Oslo: (f.v.) Einar Bergem (Creo), Roger Dehlin (Fagforbundet Oslo), Per Egil Johansen (LO Kommune Oslo), Anne Kathrine Ellila (LO Kommune Oslo), Hanne Groseth (Fellesorganisasjonen), Stein Olav Ringen (beregner LO Kommune Oslo).

LANGT PÅ OVERTID: Forhandlingsdelegasjonen i Oslo: (f.v.) Einar Bergem (Creo), Roger Dehlin (Fagforbundet Oslo), Per Egil Johansen (LO Kommune Oslo), Anne Kathrine Ellila (LO Kommune Oslo), Hanne Groseth (Fellesorganisasjonen), Stein Olav Ringen (beregner LO Kommune Oslo).

Bjørn Lodve Wikstrøm/Fagforbundet

Også forhandlingsleder for LO Kommune Oslo, Per Egil Johansen, er i godt humør etter den lange meklingen.

– Dette er det beste som var mulig å oppnå for LO Kommune Oslo sin del. Vi har sikret reallønnsvekst for dem med lavere og midlere inntekter, og vi har unngått en streik som ville rammet Oslos befolkning. Ramma for lønnsoppgjøret ble på 3,84 prosent som er på linje med offentlig sektor for øvrig og frontfaget, sier Johansen, som også er svært fornøyd med å ha unngått lokale forhandlinger:

– Det er en stor seier for oss.

LES OGSÅ: Disse kommer best ut: – Det var ikke et oppgjør for skolen, men for hele laget

Oslo kommune: – Ekstremt krevende mekling

Forhandlingssjef i Oslo kommune, Per Steinar Aasebø, karakteriserer i en pressemelding meklingen som «ekstremt krevende». Han uttrykker samtidig at han er svært fornøyd med at de har landet på en løsning som er anbefalt av alle.

 – Vårt fokus som arbeidsgiver har vært å finne gode løsninger og en fordeling som kommer de ansatte og Oslo kommune til gode. Dette er et resultat som jeg håper at de ansatte blir fornøyde med, sier Per Steinar Aasebø.

Om lag 500.000 berørt av de tre store oppgjørene

Tre meklinger har pågått det siste døgnet; i staten, kommunesektoren og Oslo kommune. Oslo er eget tariffområde, og fører derfor egne forhandlinger.

Oslo passerte sist over målstreken, etter at staten kom til enighet tidligere i går kveld.

Opp mot 500.000 arbeidstakere er omfattet av de tre store oppgjørene i offentlig sektor.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy