JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Få max fri: Slik bruker du feriedagene lurt denne våren

Mange drar til fjells i påska, mens andre må være hjemme og jobbe.

Mange drar til fjells i påska, mens andre må være hjemme og jobbe.

Colourbox.com

Det er ikke veldig mye å hente på smart bruk av feriedager i år – men her har du triksene.

2022032209392820220322093914

knut.nygaard@fagbladet.no

Årets påske faller i april. 10. april er det palmesøndag. Ved å bruke tre feriedager – altså mandag, tirsdag og onsdag, kan du få en hel uke påskeferie, samt en ekstra dag, siden 1. påskedag er fridag.

Noen av oss må derimot jobbe både røde og svarte dager i påska. Her kan du se hva du har krav på i ekstrabetaling om du må jobbe røddager. (Det er ganske bra betalt).

Er du klar med påskepynten?

Er du klar med påskepynten?

Anette Hobæk Ravnsborg

I år «går du glipp av» fridagen 1. mai – arbeidernes dag. Det er fordi den faller på en søndag, og da har vi jo fri uansett. Men siden vi har sluppet koronaen fri nå, blir det også frislipp for arbeidere – og dermed tog og markeringer både her og der.

17. mai er også en jobbdag: Dette har du krav på når du jobber på nasjonaldagen

17. mai er en tirsdag i år. Da kan du for eksempel skaffe deg en langhelg om du tar ut en feriedag mandag 16. mai. Men det er stort sett det som er å hente her, hvis du da ikke bruker tre dager til for å få en hel uke ferie – altså fire feriedager totalt for å få fri fem dager.

Disse dagene får du ekstra godt betalt i jula

Kristi Himmelfartsdag er jo som vanlig på en torsdag, og datoen i år er 26. mai. Og da kan du bruke en feriedag den påfølgende fredagen, og vipps har du en langhelg her også.

Og så er det selve pinsen, helgen 3.–5. juni, med mandag 6. juni som 2. pinsedag og fri. Da kan man jo skjøte på i en eller begge ender for å lage til en fin og sommerlig langhelg her også.

Mange opparbeider seg avspaseringsdager, som kommer i tillegg til feriedagene. Disse kan også brukes til å skjøte på de faste og bevegelige fridagene, men da må du være nøye med å avtale dette med sjefen på forhånd.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy