JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet inngår tariffavtale med privat rusinstitusjon

Snart er en tariffavtale med Fagforbundet på plass på Mestringshusene i Bolkesjø. Det er Gunn Sissel Hagen og Arvid Lia glade for.

Snart er en tariffavtale med Fagforbundet på plass på Mestringshusene i Bolkesjø. Det er Gunn Sissel Hagen og Arvid Lia glade for.

Privat

Fagforbundet er i sluttspurten med å få på plass en tariffavtale ved rusinstitusjonen Mestringshusene i Notodden. Arbeidet kom i gang etter initiativ fra ledelsen, forteller tillitsvalgt Gunn Sissel Hagen.

2022050512240020220506131524

marte.bjerke@fagbladet.no

Prosessen starta i oktober i fjor, og avtalen ligger nå til vurdering i NHO.

Arvid Lia, vikarierende leder i Fagforbundet Notodden, er utålmodig etter å komme i mål.

– De ansatte på Mestringshusene er fornøyd slik det er nå også, men det er greit å få en tariffavtale på plass med tanke på avtalefestet pensjon blant annet, sier Lia i et intervju med Fagbladet på Teams.

En tariffavtale sikrer rettigheter og fastslår plikter, påpeker Lia.

Fagforbundet har elleve medlemmer på Mestringshusene i Notodden, og institusjonen er en forholdsvis stor arbeidsplass lokalt.

LES OGSÅ: «Bente» måtte på behandling etter behandlingen

– Svært godt arbeidsmiljø

Gunn Sissel Hagen er miljøarbeider og plasstillitsvalgt for Fagforbundet på Mestringshusene. Det har vært lite friksjon mellom ledelse og ansatte i prosessen med å få tariffavtalen i havn, ifølge henne.

– Det var vel egentlig ledelsen som tok opp med meg at vi burde ha en tariffavtale. De er veldig opptatt av at ting skal være på plass og i orden i forhold til avtaleverk og slikt, sier hun.

Hagen forteller om et svært godt arbeidsmiljø med en åpen og tett dialog mellom ansatte og ledelse.

– Vi går om hverandre og er like mye verdt. Vi er avhengige av hverandre for å få ting til å gå rundt, påpeker hun.

LES OGSÅ: Knallhard kritikk mot private rusinstitusjoner: Mistenkes for å kategorisere pasienter som psykisk syke for å tjene mer penger

– Er avhengige av de ansatte for å levere

Daglig leder Eivind Harald Kjerstad ved Mestringshusene på Bolkesjø svarer dette når han blir spurt om hvorfor en tariffavtale er viktig:

– Det er de ansatte som leverer den kvaliteten vi skal levere. Da må vi sikre at de har de betingelsene de trenger for å levere. 

Han trekker fram tariffavtale, gode lønns- og pensjonsvilkår, men også godt arbeidsmiljø som viktige faktorer for å lykkes. 

– Det som ligger i bunn for vår policy, er at vi skal være en ordentlig, trygg og god arbeidsplass med ryddige forhold, sier han i et telefonintervju med Fagbladet.  

LES OGSÅ: Alvorlige varsler mot rusinstitusjoner: «Vi ber dere innstendig om at dere kommer på et fysisk tilsyn»

– Stor takhøyde

De ansatte består av autorisert helsepersonell i kombinasjon med andre yrkesgrupper. Noen ansatte har selv bakgrunn som rusmiddelbrukere eller pårørende. Felles for dem er engasjementet for pasientgruppa, mener Hagen:

– Olaf Olsvik (grunnleggeren av Mestringshusene, journ.anm.) sier at her er omtrent alle håndplukka.

Hagen har til sammen jobba ved Mestringshusene i cirka seks år, og søkte seg tilbake til klinikken etter at den i en periode var stengt.

Hun jobber i medleverturnus og bor på Mestringshusene i periodene da hun er på jobb.

Som tillitsvalgt forfekter hun de samme idealene som danner grunnlaget for Mestringshusenes behandlingsfilosofi:

– Her er det veldig stor takhøyde for å ta opp ting direkte med hverandre. Det er det vi lærer pasientene også – åpenhet, ærlighet og villighet.

LES OGSÅ: – Vi vet ikke nok om hva slags rusbehandling som virker

Har ikke erfaring med klager

– Det har vært mye positiv medieomtale av Mestringshusene, men Fagbladet har nylig publisert en sak fra en pasient som er kritisk. Hvordan oppleves det som ansatt når det kommer pasientklager eller negativ omtale?

– Vi har ikke hatt noe negativ omtale tidligere, så det synes jeg det er vanskelig å svare på. Her er det aldri noen hemmeligheter mellom ansatte og ledelse, understreker Hagen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy