Fagforbundet utsetter landsmøtet til 2022

SER MOT 2022: Fagforbundets landsstyre utsetter landsmøtet med dett år. Her fra landsmøtet i 2017. Fra venstre: Nestlederne Sissel Skoghaug og Odd Haldgeir Larsen og leder Mette Nord.

SER MOT 2022: Fagforbundets landsstyre utsetter landsmøtet med dett år. Her fra landsmøtet i 2017. Fra venstre: Nestlederne Sissel Skoghaug og Odd Haldgeir Larsen og leder Mette Nord.

Kathrine Geard

Fagforbundet følger både LO og en rekke andre forbund når de nå utsetter landsmøtet på grunn av smittevernhensyn.

2021011509523520210115095257

bjorn.grimstad@fagbladet.no

Fagforbundet avholder vanligvis landsmøte hvert fjerde år på høstparten. Forrige landsmøte ble avholdt i oktober 2017. Dermed var det duket for et nytt landsmøte i år, som var planlagt fra 18. til 22. oktober.

Etter planen skulle 280 regionsdelegater, 80 yrkesseksjonsdelegater, landsstyrets medlemmer, fem delegater fra ungdomsorganiseringen og fem delegater fra pensjonistorganiseringen møtes i Folkets hus ved Youngstorget i Oslo.

I tillegg bruker en rekke gjester fra inn- og utland å være til stede.

Nå innser Fagforbundets ledelse at det ikke lar seg gjøre og utsetter derfor landsmøtet til oktober 2022. Årsaken er usikkerhet rundt hvordan koronapandemien utvikler seg.

Det ble vedtatt på landsstyremøte i desember i fjor. Fagforbundet skal nå jobbe fram en ny fremdriftsplan, som skal bli behandlet av landsstyret i februar i år.

Dermed vil ledelsen og de øvrige som velges i Fagforbundet, blant annet ledere for kompetansesentrene og kontrollkomiteen, sitte i ett år til.

I november i fjor ble det bestemt at LO utsetter kongressen til 2022. Da hadde Fagforbundet troen på at det kunne gå å avholde landsmøtet på høstparten.

De planene er nå altså skrotet.

Under landsmøtet diskuterer delegatene hva som skal være Fagforbundets offisielle politikk, som til slutt blir vedtatt i prinsipp- og handlingsprogrammet.

Under landsmøtet i 2017 oppstod det diskusjon rundt en rekke forslag. Blant annet vedtok Fagforbundet å støtte boikotten av Israel. Også partipolitisk samarbeid med partiet Rødt og varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja ble heftig diskutert på talerstolen.

Les alle Fagbladets saker om landsmøtet i 2017

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy