JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundets Sara Bell (44) kan havne på Stortinget: Dette vil hun kjempe for

Nå kan Sara Bell, Fagforbundets profilerte leder i Bergen, få plass på Stortinget.

Nå kan Sara Bell, Fagforbundets profilerte leder i Bergen, få plass på Stortinget.

Bjørn A. Grimstad

Sara Bell er foreslått på andreplass på Hordaland SVs stortingsvalgsliste. Det kan bety stortingsplass for lederen i Fagforbundet Bergen dersom det går bra for SV i valget neste år.

2020110519192420201105191919

ida.wangberg@fagbladet.no

En enstemmig nominasjonskomite i Valgkrets Hordaland SV har foreslått Sara Bell på andreplassen i sitt utkast til stortingsvalgliste for valget i 2021.

SVs partileder Audun Lysbakken er foreslått på førsteplass.

– Stemme for arbeidsfolk

– Jeg håper å få bruke erfaringene fra åtte år som fagforeningsleder på Stortinget, sier Sara Bell til Fagbladet.

Med sin erfaring som tett på det som skjer i arbeidslivet, håper hun å kunne være en sterk og klar stemme for vanlige arbeidsfolks interesser.

Hvilke saker vil du prioritere dersom du kommer inn?

– Kampen mot løsarbeidersamfunnet, kampen mot velferdsprofitørene og kampen for et velferdssamfunn og et fellesskap som folk kan være trygge på tar vare på dem når de har bruk for det.

Her kommer pappa Mikkel hjem til Sara og barna fra arresten i Israel

– Formidable krefter

Bell er bekymret for at mange nå går en usikker framtid i møte med tanke på om de har jobb eller ikke, og om de kan stole på at velferdsstaten tar imot dem om de mangler jobb og inntekt.

– Som fagforeningsleder får man også en ganske klar forståelse av de formidable kreftene man kjemper mot – det tror jeg også kan være nyttig som stortingsrepresentant, sier hun.

Bell har jobbet i det statlige akuttbarnevernet som oppsøkende sosialarbeider, og er nå frikjøpt fagforeningsleder i Fagforbundet Bergen.

Utviklingen av offentlig sektor er en annen hjertesak for henne.

– Kjære NHO: Neste trekk er å få dere ut av kommunal sektor

– Trenger sterke stemmer

– Tjenestekvalitet er ikke bare noe man kan vedta, og vi kan ikke bare vedta en tillitsreform. Vi må gjøre et skikkelig arbeid for å få det til, og det trengs god drahjelp fra storting og regjering for å få på plass nok ressurser og satsinger på reelle endringer i måten vi organiserer tjenestene på. Derfor er det behov for sterke stemmer som både er opptatt av hvordan velferden er organisert, men også hvordan den er finansiert, sier hun.

Sara Bell: Antifascismen hører hjemme i fagforeningene

– En av de modigste

– Med Sara Bell har vi på andreplass ei av dei absolutt fremste og motigaste fagforeiningstillitsvalde i Fagforbundet, i Bergen, Vestland og endå vidare, sier Oddny Miljeteig, leder av nominasjonskomiteen, i en pressemelding.

Miljeteig trekker fram Bell som helt fremst i kampen mot velferdsprofitørene, både lokalt og nasjonalt.

– Det betyr mykje for SV si fagforeiningspolitiske nasjonale tyngde å ha Sara med i toppen på stortingsvallista i Hordaland, sier hun i pressemeldingen.

Fagforeningsleder Sara Bell: – Høyre var døråpner for Orange Helse

Kan komme inn

Ved stortingsvalget i 2017 fikk SV en oppslutning på sju prosent i Hordaland. Det var nok til å få Audun Lysbakken inn på Stortinget, men partiet manglet nesten 7.000 stemmer på å få inn andrekandidaten.

Skulle SV gå inn i regjering etter valget, og Lysbakken få en ministerpost, vil imidlertid andrekandidaten komme inn på Stortinget som vara for Lysbakken.

Den endelige stortingsvalglista vedtas på nominasjonsmøtet til SV i Hordaland 14. februar. Lokallagene kan komme med innspill fram til 15. desember og nominasjonskomiteens endelig innstilling kommer 6. januar.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy