JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Årets arbeidsgiver til Mette Meisingset ved Sykehuset Østfold

Fikk pris for arbeid med oppgavedeling mellom sykepleiere og helsefagarbeidere

HEDRET: Mette Meisingset ble kåret til Årets arbeidsgiver i sykehussektoren, under Sykehuskonferansen i Bodø denne uka. Nestleder i Fagforbundet, Odd Haldgeir Larsen, overrakte prisen.

HEDRET: Mette Meisingset ble kåret til Årets arbeidsgiver i sykehussektoren, under Sykehuskonferansen i Bodø denne uka. Nestleder i Fagforbundet, Odd Haldgeir Larsen, overrakte prisen.

André Haugen/Fagforbundet

Mette Meisingset, kompetansesjef ved Sykehuset Østfold, kan smykke seg med den gjeve tittelen «Årets arbeidsgiver».

2023031009384020230310093836

marte.bjerke@fagbladet.no

Arbeidet med oppgavedeling og kompetanseheving var utslagsgivende for at Fagforbundet kåret Mette Meisingset til «Årets arbeidsgiver» i sykehussektoren, melder Fagforbundet i et nyhetsbrev.

– Dette gjelder i stor grad oppgavedeling fra sykepleier til helsefagarbeider, hvor helsefagarbeidere får tilbud om internt sertifisert opplæring som tar utgangspunkt i trainee-ordningen for helseforetaket, sa Odd Haldgeir Larsen da han delte ut prisen under Sykehuskonferansen i Bodø.

Larsen er nestleder i Fagforbundet.

Derfor er helsefagarbeiderne Lise (21) og Monica (35) så populære på sykehuset

– Stor overføringsverdi

Under utdelingen skrøt han samtidig av at Meisingset har bidratt til å skape et arbeidsmiljø hvor kompetanseheving er en naturlig del av de ansattes hverdag. Arbeidet har også en bred lederforankring i alle områder på sykehuset.

TRAINEE: Mathilde Linna (22) er en av dem som har benytta seg av trainee-programmet til Sykehuset Østfold. Hun var ferdig helsefagarbeider for to år siden og gikk rett over i trainee-stilling etterpå.

TRAINEE: Mathilde Linna (22) er en av dem som har benytta seg av trainee-programmet til Sykehuset Østfold. Hun var ferdig helsefagarbeider for to år siden og gikk rett over i trainee-stilling etterpå.

Kathrine Geard

LES MER: Slik fikk de fart på oppgavedeling fra sykepleier til helsefagarbeider på Sykehuset Østfold

Fagforbundet mener arbeidet som er gjort ved Sykehuset Østfold har stor overføringsverdi til andre helseforetak og kommuner.

– Nødvendig for å møte framtidens utfordringer

– Det er en ære å motta denne prisen på vegne av Sykehuset Østfold. Oppgavedeling er noe jeg personlig brenner for og som jeg tenker er helt nødvendig for å møte framtidens utfordringer med mangel på helsepersonell, sier Meisingset, og legger til:

Helsepersonellkommisjonens rapport understreker viktigheten av å bygge kompetanse nedenfra. Med denne prisen understreker også Fagforbundet viktigheten av oppgavedeling, sier hun.

Nytt prosjekt på trappene

Det neste steget er nå et prosjekt med å overføre ikke-pasientretta oppgaver fra helsepersonell til andre yrkesgrupper.

– Prispengene vil benyttes til et overordnet prosjekt med det som formål, forteller Meisingset.

Prisen er et trykk av Dang Van Ty og 25.000 kroner. Alle fagforeninger og regionale koordineringsledd i Fagforbundet har kunnet sende inn kandidater til prisen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy