Frelsesarmeen: Enda flere nordmenn tror de får dårligere økonomi
DYRT: Det at stadig flere trenger hjelp og at hjelpen også er dyrere, utfordrer Frelsesarmeens økonomi betydelig, opplyser de.
Eirik Dahl Viggen
24 prosent av befolkningen tror de får dårligere økonomi neste halvår. Det er en økning fra 22 prosent i forrige kvartal, ifølge Frelsesarmeens undersøkelse.
I tredje kvartal tror 18 prosent at økonomien bedrer seg. Det er en nedgang fra 22 prosent i andre kvartal, ifølge fattigdomsbarometeret fra Opinion og Frelsesarmeen.
– Det er altfor tidlig å friskmelde folks økonomiske situasjon. Vi er over den mest pessimistiske perioden, men vi ser at så langt i år er det blitt flere som tror de vil få dårligere råd fremover, sier assisterende sosialsjef Elin Herikstad i Frelsesarmeen.
Fire av ti svarer at de har fått dårligere råd det siste halvåret, og hver femte nordmann sliter med å få endene til å møtes.
– Selv om mange arbeidstakere får reallønnsvekst i år, er mange av de vi hjelper, utenfor arbeidslivet. Dette er blant annet mennesker som lever på altfor lave stønader fra sosialhjelpsstønad, minstepensjon eller uføretrygd. De to siste årene har utgifter til mat og bolig skutt i været og satt mange i en økonomisk krise, sier hun.
Undersøkelsen ble gjennomført i uke 34 og 35, i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen på 1000 personer over 18 år. Frelsesarmeen og Opinion måler hvert kvartal hvordan endringer i økonomien får konsekvenser for befolkningen.
(©NTB)
isabel.bech@ntb.no