JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kvinnedagen

Hadia Tajik står på programmet: LO er ikke stresset for samarbeidsarrangementet med Arbeiderpartiet 8. mars

FROKOSTMØTE: LO tar utgangspunkt i at planen om at Hadia Tajik skal ha en panelseamtale med Mette Nord består.

FROKOSTMØTE: LO tar utgangspunkt i at planen om at Hadia Tajik skal ha en panelseamtale med Mette Nord består.

Leif Martin Kirknes

Mange ministere står på agendaen til frokostmøtet. Deriblant arbeidsminister Hadia Tajik, som i går varslet at hun går av.

2022030310403120220303104031

leif.martin.kirknes@fagbladet.no

8. mars har LO og Arbeiderpartiet i samarbeid invitert til frokostmøte med slagord «Endelig ny regjering: Hvordan sørger vi for at det faktisk blir damenes tur?»

På agendaen står det blant annet at Fagforbundets leder Mette Nord skal ha en samtale med arbeidsminister Hadia Tajik om hvordan en kan sikre økonomisk frihet for alle kvinner.

Men i går ble det kjent at Tajik går av. Blant annet etter at LO satte saken under press. Nord, LO-leder Peggy Hessen Følsvik og Fellesforbundets leder Jørn Eggum var i spissen for dette.

Så hvordan blir det da på møtet 8. mars?

Fagforbundets leder ba om svar fra Hadia Tajik: – Glad for at hun har sett alvoret

Tar det med ro

Spesialrådgiver i LO, Synnøve Konglevoll sier de foreløpig ikke lar seg stresse over den problemstillingen, og at det ikke er det som er først på dagsordenen akkurat nå.

– Vi legger til grunn at Hadia kommer, inntil AP eventuelt gir beskjed om noe annet, sier hun til Fagbladet, og legger til at LO uansett gleder seg til møtet.

Minister-bonanza

Utover nevnte tematikk skal LO-leder Peggy Hessen Følsvik ha en samtale med likestillingsminister Anette Trettebergstuen, som også er leder for Arbeiderpartiets kvinnenettverk, om hva som er de viktigste utfordringene framover når det gjelder likestilling. Utenriksminister Anniken Huitfeldt skal snakke med LO-ledelsens internasjonalt ansvarlig Julie Lødrup om kvinnekamp sett i perspektiv av utenrikspolitikk og internasjonalt samarbeid. Det er også kulturelle innslag.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy