JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Driftsteamet skal synliggjøres

Her har vaktmesteren, renholderne og kokken fått uniformer

For første gang har driftsteamet på Stensbråten egne uniformer.

For første gang har driftsteamet på Stensbråten egne uniformer.

Idun Teeuwen

På Stenbråten skole i Oslo har vaktmesteren, renholderne og kokken denne uken fått egne uniformer, slik at de tydelig kan gjenkjennes som skolens driftsteam.

2020110610183820201109095525

idun.teeuwen@fagbladet.no

Rundt spisebordet i matsalen til Stenbråten skole sitter driftsteamet samlet, sammen med assisterende rektor Andreas Mikkelborg.

De har på seg de splitter nye uniformene, markert driftsteam med store hvite bokstaver på ryggen. Assisterende rektor Mikkelborg sier at dette har vært en viktig sak for skolen og de fast ansatte der.

– Brannmenn, ansatte på tog, ambulansearbeidere og så videre har jo uniformer. Hvorfor skal ikke driftsteamet vårt ha det da? spør han og fortsetter:

– Det er viktig at vi synliggjør dem. De har en samfunnskritisk jobb som har blitt enda mer synlig gjennom koronapandemien. Renholdere er ikke hvem som helst. De er overalt, plasser du ikke selv ser. Når folk kommer på skolen, skal de synes, sier han.

Skolevaktmester Ilyas er en av dem som kan miste jobben når Oslo kommune overtar

Fornøyde med nye uniformer

Rundt bordet sitter vaktmester Bjørn Dekko, renholdsleder Rajagopal Sriskantharajan og renholderne Ganesan Kalathar, Niranjini Ganesan og Fatima Bouzakraft. De nikker fornøyde til de nye arbeidsklærne de har fått.

– Nå slipper jeg å bestemme hva jeg skal ha på meg om morgenen, så jeg er veldig fornøyd, sier Fatima Bouzakraft og ler.

Uniformene har blitt til gjennom godt samarbeid mellom skolen og Fagforbundet, forteller Mikkelborg. De har gjennom flere driftsmøter kommet fram til tiltaket, og uniformene blir dekket av skolen selv.

Assisterende rektor Andreas Mikkelborg og vaktmester Bjørn Dekko er enige om at den svært viktige jobben som blir gjort må belønnes.

Assisterende rektor Andreas Mikkelborg og vaktmester Bjørn Dekko er enige om at den svært viktige jobben som blir gjort må belønnes.

Idun Teeuwen

– Ingen kan byggene her bedre enn driftsteamet. Jeg håper at de nye uniformene viser hvor mye ledelsen setter pris på de ansatte her. Det burde være en selvfølge at de skal få egne arbeidsklær, sier Mikkelborg.

Han oppfordrer skoler over hele Norge til å gjøre det samme.

– Vi håper vi er et forbilde for andre skoler, og vi oppfordrer alle til å gjøre det samme. Alle på en skole, både elevene, foreldrene og ansatte skal vite hvem driftsteamet er og hva de gjør, sier han.

Stolt av jobben

Renholdsleder Rajagopal synes også flere burde følge i deres fotspor.

– Det er viktig for jobben og for motivasjonen. Man føler et eierskap og en ansvarsfølelse for skolen når man blir satt pris på og får oppfølging, sier han.

Rajagopal forteller at flere av elevene har hatt positive reaksjoner til uniformene. – De kommer løpende bort og spør, hva står det på ryggen din? sier han.

Rajagopal forteller at flere av elevene har hatt positive reaksjoner til uniformene. – De kommer løpende bort og spør, hva står det på ryggen din? sier han.

Idun Teeuwen

Rajagopal ble i 2019 kåret til årets renholder av Fagforbundet. Han forteller at han ble helt sjokkert da han fikk vite det, og var fornøyd med en premie på 5.000 kr. Premien brukte han på et dagsseminar sammen med resten av driftsteamet, der de vurderte hva som fungerte og ikke i driftsteamet. Seminaret var en så stor suksess at de har bestemt seg for å holde det hvert år fremover.

– Jeg har jobbet her i 18 år, og nå er jeg hovedansvarlig for renholdet på skolen. Jeg tror uniformene gjør oss mer stolte over jobbene våre, sier han.

Assisterende rektor Mikkelborg tror det er få andre skoler i Norge som har det samme tilbudet.

Assisterende rektor Mikkelborg tror det er få andre skoler i Norge som har det samme tilbudet.

Idun Teeuwen

Koronakrisens harde arbeidspress

Driftsteamet forteller at det føles godt, spesielt etter den tunge arbeidsbøren korona har lagt på dem. De har måtte arbeide hardere og lenger nå som alt skal vaskes og sprites ned. Assisterende rektor Mikkelborg forteller at driftsteamet har vært helt essensielt i disse tidene, selv når skolen var stengt.

Disse yrkene har vært mest etterspurt under koronakrisen: Se topp 30-lista her

– At driftsteamet skal ha egne uniformer, blir tatt som en selvfølge, og sånn skal det være fremover. Jeg håper flere blir inspirert av oss, sier Mikkelborg.

Ifølge kommunikasjonsdirektør i Oslo-skolen, Trine Lie Larsen, kjenner de ikke til om andre skoler har gjort det helt på samme måte som Stenbråten. Assisterende rektor Mikkelborg tror det er svært få, kanskje ingen, som har fått samme tilbudet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy