JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-lederen truer med storstreik

– De som har vært med på å skape verdiene – LOs medlemmer – skal ha sin del av verdiskapningen, sier Peggy Hessen Følsvik.

– De som har vært med på å skape verdiene – LOs medlemmer – skal ha sin del av verdiskapningen, sier Peggy Hessen Følsvik.

Jan-Erik Østlie

LO er klar til å streike for en «god og solid» lønnsvekst, ifølge LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Det betyr at alle må ha bedre råd når oppgjørene er i havn.

2024022010563220240220152652

– Vi er beredt til å ta en streik for å få det som er rettferdig, det som er rett, sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik da hun talte til LOs representantskap tirsdag formiddag.

– Vi skal ha vår del av kaka. Og en rettferdig fordeling. For det er faktisk rom for et godt og solid lønnsoppgjør. Eksportinntektene er historisk høye og industrien har gode tider, sa LO-lederen.

Her er to grunner til at årets lønnsøkning blir høy

LO er samlet i Folkets Hus i Oslo for å vedta hovedkravene til årets lønnsoppgjør og formulere den tariffpolitiske uttalelsen. Uttalelsen blir brukt som et styringsverktøy når enkeltforbundene skal inn i sine respektive forhandlinger.

– De som har vært med på å skape verdiene – LOs medlemmer – skal ha sin del av verdiskapningen, poengterte LO-lederen i sin innledning.

Etter flere år med historisk høy prisvekst og det Følsvik kalte en historisk aggressiv renteøkning, er tilbakemeldingene fra over en million medlemmer klare.

Helsefagarbeidere får ingen garanti for at økt utdannelse vil gi økt lønn  

– Etter år med høy inflasjon og et stadig tøffere rentenivå er økte lønninger det aller viktigste for våre medlemmer. Kravet er at lønningene må øke mer enn prisveksten. Kravet er økt kjøpekraft. Det blir vår oppgave å ikke skuffe dem, sa Følsvik.

Offentlig ansatte de eneste med reallønnsvekst i fjor

(©NTB)

steinar.schjetne@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy