JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Etter Stendi-dommen

Nå varsler Hadia Tajik lovendringer: – Vi vil sikre arbeidstakeres rettigheter

VIKTIG RETTSSAK: Hadia Tajik med en av saksøkerne, Mats Rolfsen, i Oslo tingrett.

VIKTIG RETTSSAK: Hadia Tajik med en av saksøkerne, Mats Rolfsen, i Oslo tingrett.

Werner Juvik

Får Arbeiderpartiet regjeringsmakt etter valget, vil arbeidsmiljøloven bli endret som en følge av dommen i Stendi-saken.

2021063007212720210630162126

ola.tommeras@fagbladet.no

Det lover Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik dagen etter at Borgarting lagmannsrett ga saksøkerne i Stendi/Aleris-saken medhold på alle punkter.

Fremskrittspartiets Erlend Wiborg, som er leder av Stortingets arbeids- og sosialkomité, ser også fram til en avklaringen i Stendi-saken, men påpeker at dommen ennå ikke er rettskraftig.

– Som politikere bør vi være varsomme med å uttale oss i en sak som pågår i rettsvesenet, svarer han. (Stendi har ikke avgjort om de vil anke kjennelsen, red. anm.)

I motsetning til Oslo tingrett, så har lagmannsretten kommet til at alle saksøkere skulle vært å anse som ansatte med rett på overtid, feriepenger, sykepenger med mer. De 22 saksøkerne venter nå samlet på mer enn 24 millioner kroner i etterbetalinger.

Etter den knusende seieren: – Dette har vært tøft

Gikk til sak

Aleris Ungplan & BOI, som underveis i rettssaken ble kjøpt opp av svenske Ambea og omdøpt til Stendi, hadde et sted rundt 600 omsorgsarbeidere tilknyttet som konsulenter. Det er en del av disse som gikk til sak med Fagforbundets hjelp. Rettsbehandlingen har pågått i mer enn tre år.

Nå kan resultatet av saken altså medføre endringer i arbeidsmiljøloven.

Påvirker arbeidslivet

– Arbeiderpartiet kommer til å gjøre de endringene som er nødvendige for å klargjøre arbeidstakerbegrepet, skriver Hadia Tajik i en kommentar til Fagbladet etter avgjørelsen i Borgarting lagmannsrett.

Hun var selv til stede i Oslo tingrett i 2019 og møtte flere av saksøkerne. Hun fastslo da at resultatet av denne saken vil påvirke norsk arbeidsliv.

– Flere av saksøkerne i Stendi-saken har delt sine historier med meg, og det har gjort sterkt inntrykk, forteller Tajik

Seieren i retten kan koste omsorgsgiganten over 40 millioner kroner

Flere midlertidig ansatte

– Dommen i Stendi-saken er viktig, og vi har sett i flere sammenhenger at vanlige folk ikke får rettighetene de har krav på. Dersom vi kommer i regjering, kommer vi til å gjøre en rekke lovendringer for å sikre vanlige folk sine arbeidsrettigheter bedre enn i dag, lover Tajik og viser til at adgangen til midlertidige ansettelser har økt under Høyre-regjeringen.

– Det skaper et mer utrygt arbeidsliv med færre rettigheter for arbeidsfolk.

Bort fra ansvaret

– Altfor lenge har vanlige folk opplevd at store selskaper organiserer seg bort fra arbeidsgiveransvaret sitt. AP krever at vanlige folk skal ha trygge og avklarte arbeidsvilkår.

Dersom valget gir en ny AP-ledet regjering vil vi gjøre de endringene som er nødvendig i arbeidsmiljøloven for å sikre at alle har det, lover Tajik.

Viktig for arbeidslivet

Alle sider både i arbeidslivet og politikere er enige om én ting, at denne saken er viktig.

– Jeg ser fram til en endelig avklaring. Det er viktig for den enkelte arbeidstaker, bedriftene og samfunnet at det er ryddighet i arbeidslivet, også at det er tydelig om man er ansatt og hvor man er ansatt, skriver Wiborg i en sms til Fagbladet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy